Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Iba 2 kg navyše malej Sreymom zachránili život

Sreymom, Kambodža, 27.9. 2016: Sreymom pribrala až 2 kg, stojí na vlastných nohách. Rodičia videli svoju dcéru konečne sa usmiať. 5.októbra Sreymom oslávila svoje prvé narodeniny. Zobraziť galériu (5)
Sreymom, Kambodža, 27.9. 2016: Sreymom pribrala až 2 kg, stojí na vlastných nohách. Rodičia videli svoju dcéru konečne sa usmiať. 5.októbra Sreymom oslávila svoje prvé narodeniny. (Zdroj: (c) Martin Bandžák/ MAGNA)

Keď MAGNA tím našiel ťažko podvyživenú Sreymom v jednej z komunít v Kambodži, mala necelý rok a len 5,4kg. Vďaka okamžitej hospitalizácii a nasadeniu na liečbu sa je už v prvých troch týždňoch podarilo pribrať 2 kg, ktoré jej zachránili život. Organizácia MAGNA sa liečbe a prevencii podvýživy venuje už 15 rokov, vo svete tak zachránila tisíce detských životov.

Sledovali sme príbeh malej Sreymom:

8. septembra 2016, počas  pravidelnej návštevy komunity v oblasti Kampong Tralak v Kambodži našiel MAGNA tím zdravotníkov 11 mesačnú ťažko podvyživenú Sreymom, ktorá vážila len 5,4 kg. Mala ťažký zápal pľúc, vysoké horúčky, silné hnačky, nevedela sedieť či udržať hlavu. Okamžite po prevoze do nemocnice jej bola podaná  terapeutická strava, prípravky na rehydratáciu a antibiotická liečba. Po 24 hodinách sa MAGNA zdravotníkom jej stav podarilo zastabilizovať.

15.9.2016, Sreymom bola hospitalizovaná v Kampong Chhnang referral hospital. Stabilizácia pacienta v ťažkom stave podvýživy trvá v prvej fáze okolo 7 dní. Ďalší týždeň trvá, kým sa podarí prírastok na váhe, doliečia sa komplikácie a pacient je schopný domácej liečby. Sreymom 10 dní užívala terapeutické vysoko výživné mlieko, lekári ju sledovali deň aj noc. Jej stav sa natoľko zlepšil, že prešla na hotové terapeutické jedlo vo forme tyčiniek BP100.

27.9.2016, Sreymom bola po úspešnej hospitalizácií prepustená do domácej starostlivosti. Pribrala až 2 kg, stojí na vlastných nohách. Rodičia videli svoju dcéru konečne sa usmiať. Na domácej liečbe, keď užíva hotové terapeutické jedlo, bude pokračovať ešte 5 týždňov pod dohľadom MAGNA špecialistu na liečbu podvýživy. 5.októbra Sreymom oslávila svoje prvé narodeniny.

Pomôcť deťom ako je Sreymom môžete aj vy, kúpou terapeutickej stravy v našej MAGNA nemocnici online: www.magna.sk/magna-nemocnica/lieky/terapeuticka-strava Terapeutická strava BP-100 vylieči dieťa z akútnej podvýživy v priebehu 8-12 týždňov. Na vyliečenie detského pacienta je potrebných okolo 15 balení, pričom 1 balenie stojí 3 €.

Jedno z 13 detí na našej planéte trpí hladom a 2 milióny detí na podvýživu vo svete ročne  zomrie. Najviac detí je ohrozených je v Ázii a Afrike – znamená to, že nemôžu dostať dostatočne kalorickú stravu na to, aby sa ich telo a mozog mohli riadne rozvíjať. MAGNA pomáha bojovať proti podvýžive už od svojho vzniku v roku 2001 a prostredníctvom svojich projektov zameraných na liečbu a predchádzanie podvýžive už zachránila tisíce detí. Základným liekom na podvýživu je špeciálna terapeutická strava, ktorá obsahuje všetky potrebné živiny, aby sa dieťa z podvýživy vyliečilo. Pri príležitosti dňa Boja proti hladu, ktorý je každoročne 16. októbra MAGNA vyzýva ľudí na Slovensku, aby sa do boja proti podvýžive zapojili.

Liečime tu a teraz. Vďaka Vám.

Zachraňovať životy môžete hneď teraz aj Vy.
Stačí poslať SMS v tvare MAGNA na číslo 806 a stanete sa pravidelným prispievateľom.

Zaslaním SMS si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie v hodnote 3 €.
Deaktivácia pravidelného prispievania je bezplatná po zaslaní SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806.
Platí pre všetkých zákazníkov mobilných sietí O2, Orange / FunFón a Telekom.

Viac informácií a možností ako prispieť nájdete na www.magna.sk.
Sledujte nás tiež na Facebooku.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu