Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Frešo sa ospravedlňuje voličom za pád Radičovej

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo sa dnes ospravedlnil za pád vlády Ivety Radičovej.

"Chcel by som povedať našim voličom. Veľmi ma mrzí pád Ivety Radičovej. Chcel by som sa za to ospravedlniť a zaručiť sa, že toto vedenie SDKÚ-DS aj v spolupráci so stredopravými stranami nikdy nepripustí, pokiaľ nám ľudia dajú dôveru, aby sme kvôli vlastným šarvátkam a kauzám o ňu prišli,“ povedal dnes Frešo na tlačovej besede. Podľa neho najväčšie rezervy má pravica v neschopnosti vládnuť a v kauzách.

SDKÚ-DS pripraví na 17. novembra programovú konferenciu, aby nemala strana len generálnu líniu, ale aj zrozumiteľný program, ktorý chce napĺňať. „Chceme obhajovať záujmy tých, ktorých sme kedysi opustili, lekárov, učiteľov, majstrov, sestričky, teda strednú vrstvu. Musia vedieť, že sa môžu o nás kedykoľvek oprieť,“ povedal. Frešo avizoval, že SDKÚ-DS podá návrh zákona, ktorý uľahčí živnostníkom život. Vraj sa bude ťažko odmietať aj socialistom. Modrí budú zároveň brániť druhý dôchodkový pilier.

Frešo sa vyjadril aj k odchodu Daniela Lipšica z KDH. „SDKÚ má jasnú víziu. On hovorí, že ju ide len hľadať,“ povedal s tým, že mu ponúka konzultácie o vízii. Zároveň dodal, že Lipšic je schopný politik, ktorý však ešte dnes nevie, či ide založiť stranu. „Každé nie veľmi zrozumiteľné štiepenie pravej scény ma bolí. Chceme, aby ľudia dostali stredopravú alternatívu,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu