Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Výmena Mečiara nie je celkom istá, myslí si Halecký

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Výmena Vladimíra Mečiara v čele ĽS-HZDS nie je podľa Jozefa Haleckého celkom istá. Ako uviedol, pokojne sa môže stať, že na straníckom Sneme niekto navrhne za šéfa Mečiara a ten bude aj zvolený.

Vladimír Mečiar sa rozhodol odísť z čela ĽS-HZDS po 21 rokoch. Svojim spolustraníkom to oznámil vo štvrtok 26. apríla na rokovaní straníckeho grémia v Bratislave. Pôvodne informácie hovorili o tom, že nového šéfa si chce strana zvoliť ešte do leta. Podľa ústredného tajomníka Tibora Cabaja to nie je reálne. "Treba diskutovať. Stretávam sa s ľuďmi a tí majú záujem situáciu riešiť, diskutovať," povedal.

V súvislosti s novým predsedom sa spomínal spočiatku Sergej Kozlík. On však o kreslo záujem nemá. Nedávno povedal, že sám sa o post uchádzať nebude a ak ho niekto do funkcie navrhne, odmietne to. Kozlík sa radí do mečiarovskej generácie a myslí si, že strana potrebuje mladšieho lídra. V ĽS-HZDS sú aj názory, že by strana mala zaniknúť. Kozlík nevylučuje ani túto možnosť.
      
Mečiar sa rozhodol odísť po v poradí už druhých neúspešných parlamentných voľbách. V roku 2010 strana zostala prvýkrát mimo parlamentu, o dva roky neskôr, v tohtoročných voľbách nezískala ani jedno percento hlasov voličov. Hoci Mečiar pred voľbami tvrdil, že ak strana nebude úspešná, celé jej vedenie vrátane neho skončí hneď na druhý deň po hlasovaní, teda 11. marca. Mečiarovi trvalo vyše mesiaca, aby svoje slovo dodržal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu