Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smer chce zlúčiť rezorty: Vnútro a obrana, alebo zdravotníctvo a sociálne veci?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Smer-SD začal uvažovať o reorganizácii štátnej správy. Podľa informácií vedenie Smeru-SD sa zaoberalo myšlienkou spojiť niektoré ministerstvá. Malo by ísť o integráciu silových rezortov vnútra a obrany, ale tiež sociálnych vecí a zdravotníctva.

Naopak rezort životného prostredia, ktorý prvá vláda Roberta Fica zrušila, by mal zostať nedotknutí. Rozhodnutie o prípadnom zlúčení viacerých rezortov by malo padnúť na budúci týždeň.

V Smere-SD sa tiež začali ozývať hlasy proti nominácii bratislavského krajského predsedu strany Martina Glváča na funkciu ministra spravodlivosti. Viacerí členovia Smeru-SD sa obávajú, že by v osobe Glváča mohli kritici strany upozorňovať na jeho prepojenosť s viacerými podnikateľskými a finančnými skupinami. Agentúru SITA preto upozornili na pôsobenie Glváča spolu s Fedorom Flašíkom v jeho firme Donar, ktorá robila pre HZDS. Viacerí Smeráci mu vyčítajú i kontakty s trnavským podnikateľom Vladimírom Poórom, ktorý kedysi stál za HZDS. Glváč už dávnejšie priznal, že s Poórom chodil občas na futbal a zahrať si tenis.

Spolustraníci Glváča tiež poukazujú, že je spájaný s kúpou pozemkov v Čiernej vode pri Bratislave počas prvej Ficovej vlády. Vtedajšie opozičné strany SDKÚ, SMK a KDH žiadali vtedajšieho premiéra Fica, aby vysvetlil pozadie prevodov pôdy na Čiernej Vode, ktoré považovali za škandalózne. Glváč vždy poprel, že by mal s prevodom pozemkov niečo spoločné.

Viacerí členovia Smeru tiež upozornili, že Glváč má kontakty s jedným z predstaviteľov Penty Jaroslavom Haščákom a nikdy sa nimi netajil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu