Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nahrávka potvrdzujúca Babišove peniaze pre Smer: Fico riešil utajeného sponzora!

Andrej Babiš
Andrej Babiš

BRATISLAVA – Po tom, čo včera priniesol týždenník Týždeň šokujúce informácie o utajenom sponzorovi Smeru Andrejovi Babišovi, zverejnil na svojom webe aj rozhovor s poslancom Smeru Ivanom Vargom. Ten priznal, že Robert Fico riešil na predsedníctve sponzorské peniaze od Andreja Babiša.

Prvým politikom Smeru, ktorý priznal peniaze od vplyvného podnikateľa, sa stal poslanec Smeru Varga. Ten pre Týždeň uviedol, že Babiš, ktorý je momentálne najbohatším Slovákom, mal dať strane sponzorský dar, keďže to riešilo aj vedenie Smeru. Sponzorský dar sa však neobjavil v účtovníctve Smeru. Hoci mal dnes Fico tlačovku, k týmto závažným informáciám sa nevyjadril. Investigatívny redaktor týždenníka Marek Vagovič sa pýtal aj na spojenie daru s tým, že Fico následne vyhodil z kandidátky ľudí blízkych vtedajšiemu pokladníkovi Fedorovi Flašíkovi.

Celá kauza a nahrávka zapadá do skladačky o financovaní strany Smer. Najskôr to bola pred minulými voľbami sponzorská zmluva medzi podnikateľom Ľubomírom Blaškom a  vtedajším financmajstrom Smeru Fedorom Flašíkom, z ktorej vyplýva, že Blaško daroval strane pred voľbami 2002 rovných 32 miliónov korún. Potom sa zjavil hlas podobný Ficovi, ktorý zohnal minimálne 75 miliónov korún pre stranu „vlastnou hlavou“. Jeden zo zakladateľov Smeru Bohumil Hanzel tvrdil, že videl aj notársky overenú kópiu zmluvy medzi Ficom a „skupinou piatich sponzorov, ktorých zastupuje veľmi vplyvný podnikateľ”. V zmluve sú vraj títo sponzori označení ako sympatizanti 1 až 5, pričom v roku 2006 im patrilo prvých 25 miest kandidátky Smeru.

Nahrávka týždenníka Týždeň

Babiš Varga

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu