Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sulík považuje odhadovaných 7,1 percenta za úspech

Situácia v SaS
Situácia v SaS

BRATISLAVA – Za úspech považuje predseda SaS Richard Sulík 7,1 percenta platných hlasov pre jeho stranu, ktoré SaS prisúdil odhad volebných výsledkov agentúry Focus pre RTVS.

„Sme v parlamente, čo potvrdzuje pre nás to, že na politickom spektre je priestor pre pravicovú liberálnu stranu, pre ktorú je najvyššia hodnou sloboda jednotlivca,“ uviedol Sulík. Upozornil pritom na to, že SaS čelila v poslednom čase masívnym útokom. Volebná kampaň stranu podľa Sulíka scelila. „Nepodarilo sa nás rozbiť,“ povedal.

Sulík v reakcii na to, že v minulých parlamentných voľbách získala SaS vyše 12 percent hlasov, skonštatoval, že približne 2 percentuálne body strane v minulých voľbách priniesli ľudia okolo Igora Matoviča. Ten má v súčasnosti novú stranu Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti. „Pre nás by to znamenalo pokles z 18 na 13 mandátov a ja osobne to považujem za úspech,“ povedal Sulík.

Strana SaS sa zúčastňuje na druhých parlamentných voľbách. V roku 2010 ako nová strana získala 12,14 percenta platných hlasov. Vďaka tomuto volebnému výsledku sa stala druhou najsilnejšou stranou vo vládnej koalícii so stranami SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu