Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slota: Predpovede sa plnia, eurozóna je nad priepasťou

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA - To, o čom Slovenská národná strana hovorí už rok, sa stáva realitou a otvorene to pripúšťajú už nielen európski ekonómovia a médiá, ale aj niektorí politici EÚ - začína sa rozpadávať eurozóna a narúšajú sa väzby EÚ.

Naše predpovede, z ktorých sa na Slovensku vysmievali niektoré médiá aj politici - či už z nevedomosti alebo ovplyvnení pokynmi z Bruselu, sa žiaľ, plnia. SNS to vyhlásila prvá a dnes je to jasné aj ostatným - miliardy naliate do Grécka nepomohli, budúci pravdepodobný grécky premiér plánuje rušiť zmluvy s EÚ a MMF, krachuje Španielsko - a v prípade Španielska ide o podstatne väčšiu ekonomiku než je Grécko, čiže eurozóna sa reálne rúti do záhuby.
      
Najhoršie na tom je, že za jej rozpad i prípadný následný rozpad EÚ si môžu najväčší európski politickí hráči sami. Neriešili akútne problémy v európskom rámci, ale mysleli len na záchranu ekonomík svojich vlastných krajín - a preto sa nachádzame nad priepasťou.
      
Slovenská vláda by mala priniesť riešenia, ako bude zachraňovať slovenskú ekonomiku, slovenských občanov, lebo sme na starom kontinente jediní, ktorí od svojej vlády zatiaľ žiadne opatrenia nepočuli. Už ani britský premiér James Cameron netají, že EÚ potrebuje jednu silnú vládu. K tomu smeruje projekt fiškálnej únie, ktorý podpísala aj bývalá slovenská vláda a tá súčasná má vo svojom programe tiež zásadnú podporu líniám EÚ.
      
Slovensko v takejto Európe nečaká šťastná budúcnosť, náš národný štátik môže v spleti silných ekonomík nielen zaniknúť, ale bude sa riadiť výsostne pokynmi z európskych inštitúcií a o životnej úrovni slovenských občanov tak budú rozhodovať rozmarní úradníci v Bruseli. Škoda, že sa Slovensko tomu vôbec nebráni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu