Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KDH môže mať dominantnú úlohu v pravici, tvrdí Figeľ

Ján Figeľ v centrále KDH
Ján Figeľ v centrále KDH (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Prvý povolebný televízny poll vyvolal potlesk v centrále KDH, keďže stranu posúva na druhé miesto výsledkov s dvojciferným ziskom hlasov. Tieto odhady podľa lídra strany Jána Figeľa hovoria, že je tu vyvážené spektrum jednostrannej ľavice a fragmentovanej pravice.

„Ale KDH v nej môže zohrávať dominantnú úlohu a to je zároveň výzva k zodpovednosti,“ dodal Figeľ. Možnú novú zodpovednosť kresťanských demokratov vidí v prípade, že by po voľbách nastala situácia, ktorá neumožní Smeru vládu jednej strany, resp. ostatným stranám dá možnosť zostaviť alternatívu. Pre KDH je to podľa predsedu Figeľa nová situácia.

Figeľ je rád, že sa ukazuje výraznejšia volebná účasť ako sa očakávala, čo je podľa neho dobré pre demokraciu a pre Slovensku.

V centrále je už okrem viacerých čelných predstaviteľov KDH aj poslanec Radoslav Procházka, Jana Žitňanská sa ešte neobjavila, Daniel Lipšic bol pri záchranároch na Krásnej Hôrke, kde horel hrad. "Dnes som taký nervóznejší, ako keď som prvý raz kandidoval pred rokom a pol, lebo mám pocit, že je to taká väčšia lotéria," povedal Procházka. Preto bol s manželkou na nákupe a v kine na akčnom filme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu