Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vláda schválila núdzový stav: V 15 nemocniciach!

Zobraziť galériu (4)

BRATISLAVA - Vláda počas mimoriadneho zasadnutia schválila núdzový stav v 15 nemocniciach, nebude tak platiť pre celé územie krajiny. Začne sa už v utorok!

09:51 Lekári vo výpovediach v trnavskej Fakultnej nemocnici (FN) pravdepodobne nenastúpia od 1. decembra do práce aj napriek vyhlásenému núdzovému stavu. Podľa predsedu lekárskych odborov Patrika Princa budú v tom čase, ak nepríde k dohode na centrálnej úrovni, už mať status nezamestnaných a nebude sa ich táto problematika dotýkať.

22:37 Pätnástim nemocniciam, ktorých sa dotkne vyhlásenie núdzového stavu, by po odchode lekárov od decembra chýbalo spolu 403 lekárov. Ako sa uvádza v materiáli, ktorý v pondelok na mimoriadnej schôdzi schválila vláda, nemocnice budú zháňať najmä anestéziológov. Spolu totiž nemocnice hlásia 141 chýbajúcich anestéziológov.

22:07 Zoznam dotknutých nemocníc prinášame v závere článku. Ako prvé sú uvedené najohrozenejšie nemocnice.

21:40 Lekárske odborové združenie nechápe, "ako máme vedieť o núdzovom stave, keď nám nič nebolo doručené," uvádzajú to na svojej internetovej stránke, nechápu, ktorých lekárov sa týka uložená pracovná povinnosť. "Vláda nás o týchto veciach neinformovala, nepoznáme rozsah pracovných povinností, nepoznáme mená, ktorým má byť pracovná povinnosť uložená," píšu odborári.

Vláda pritom schválila vyhlásenie núdzového stavu menej ako hodinu pred zverejnením stanoviska LOZ. "Akonáhle vláda zverejní podmienky, budeme lekárov informovať o právnych krokoch, ako uplatniť svoje ústavné práva na medzinárodných inštitúciách," uvádza LOZ.

Ako odborári pripomínajú, vyhlásením núdzového stavu vznikla vláde ústavná povinnosť prijať všetky potrebné opatrenia pre odstránenie stavu núdze. "Opakujeme, všetky. Vláda má od nás na stole ponuku riešenia stavu núdze a vyzývame ju, aby si splnila svoju ústavnú povinnosť," uzavrelo LOZ svoje vyhlásenie.

20:50 Ako uviedla premiérka, pôjde o univerzitné nemocnice v Bratislave a Košiciach, fakultné nemocnice v Trnave, Trenčíne, Žiline, Prešove, Banskej Bystrici.

Ďalej to budú detské fakultné nemocnice v Bratislave a Košiciach, Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom Bojnice, Hornooravská nemocnica s poliklinikou Trstená, Dolnooravská nemocnica s poliklinikou L. N. Jégého Dolný Kubín, Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca, Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. I. Stodolu Liptovský Mikuláš a Nemocnica Poprad, a.s.

Predsedníčka vlády predpokladá, že v niektorých nemocniciach pôjde iba o krátke trvanie núdzového stavu. Zároveň vyzvala lekárov, aby stiahli výpovede a vrátili sa do nemocníc.

20:20 Vláda na svojom mimoriadnom rokovaní schválila na návrh ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika vyhlásenie núdzového stavu. Na tlačovej besede to oznámila premiérka Iveta Radičová. Ako vyplýva z materiálu, ktorý nakrátko pobudol na internetovej stránke vlády, ktorý po pár minútach stiahli, núdzový stav sa má týkať uloženia pracovnej povinnosti na zabezpečenie výkonu zdravotnej starostlivosti a zakázania práva na štrajk niektorým pracovníkom.
Núdzový stav sa pritom nebude týkať celého územia Slovenska, ale iba pätnástich poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti. Vyhlásený bude od utorka 29. novembra.

Mimoriadne rokovanie vlády

Vláda SR
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)


20:05 Do zdravotníctva pôjde v tomto roku viac ako 3,9 miliardy eur a takmer rovnaká suma je naplánovaná v štátnom rozpočte na budúci rok. Rezort tak dáva do zdravotníctva viac, než to bolo kedykoľvek za vlády Roberta Fica. Hovorkyňa rezortu Katarína Zollerová tak reagovala na dnešný brífing opozičného lídra.

19:30 Žilinská fakultná nemocnica čaká na rozhodnutie vlády o vyhlásení núdzového stavu, podľa toho sa potom rozhodne, ako bude ďalej postupovať. Hovorkyňa nemocnice Petra Lihanová o konkrétnych riešeniach informovať zatiaľ nevedela. Nemocnica zriadila pre pacientov mimoriadnu telefónnu linku s číslom 0415110370, prostredníctvom ktorej bude informovať o možnostiach a podmienkach zabezpečenia ústavnej zdravotnej starostlivosti (zoznam hotline liniek ostatných nemocníc nájdete pod článkom).

18:34 V Univerzitnej nemocnici v Bratislave v pondelok dodatky o zvýšení platu podporil „len veľmi nízky počet lekárov.“ Uviedla to hovorkyňa nemocnice Danica Lehocká. Podľa nej ide priebežne o jednociferné číslo. V nemocnici nepredpokladajú, že by sa tento stav mohol dramaticky zmeniť. V UNB pracuje približne 1 400, k dnešnému dňu stále eviduje 495 podaných výpovedí.

18:27 Vláda sa dnes opäť pre krízu v zdravotníctve zišla na svojom mimoriadnom rokovaní. O zabezpečení zdravotnej starostlivosti v súvislosti s hromadnými výpoveďami lekárov začali ministri hovoriť krátko po 18.00 h. Šéf rezortu zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) by ich mal informovať o aktuálnej situácii s výpoveďami, ako aj o krízových plánoch pre nemocnice. Premiérka Iveta Radičová po sobotnom (26.11.) mimoriadnom rokovaní avizovala, že kabinet dnes predstaví plán B, ktorý by mal priniesť riešenie krízovej situácie.

17:43 Žilinský samosprávny kraj žiada vládu o okamžité vyhlásenie núdzového stavu v jeho štyroch regionálnych nemocniciach, nemajú totiž kam prevážať pacientov. Napriek garanciám ministerstva zdravotníctva, že pacientov z dolnokubínskej nemocnice budú môcť previezť do Martina, primári martinskej univerzitnej nemocnice neboli o tom informovaní a dnes pri prevoze prvého pacienta nevedeli, kde ho umiestniť a či sa zvládnu postarať o ďalších pacientov z iných nemocníc.

17:37 Ani jeden z lekárov, ktorí podali výpovede vo Fakultnej nemocnici v Nitre, dnes nepodpísal dodatok k pracovnej zmluve o zvýšení platu o 300 eur. Podľa námestníka riaditeľa nemocnice Petra Mondeka nemocnica naďalej eviduje 57 výpovedí lekárov z 235. "Zhruba dva týždne už neobjednávame nové operácie. Tie objednané sme zatiaľ nerušili," uviedol Mondek. Podľa jeho slov problém spôsobujú nemocnici najmä výpovede anesteziológov. "Chirurgické odbory, ako sú gynekológia, neurochirurgia, cievna chirurgia, sú funkčné, lekári zostávajú. Ak by fungovalo anesteziologicko-resuscitačné oddelenie, mohli by bez problémov operovať."

17:25 Vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne napokon stiahli výpoveď dvaja až štyria lekári. Ako informoval vedúci odborov Martin Hlaváčik, presné číslo nevie, pretože niektorí lekári síce memorandum podpísali, ale vedeniu nemocnice ho neodovzdali.

17:15 V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice stiahlo výpoveď 15 lekárov a viacerí deklarovali záujem urobiť tak v priebehu zajtrajška. "V platnosti ostáva 153 výpovedí,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová s tým, že lekári z viacerých pracovísk prehodnocujú svoj postoj a ústne v pondelok deklarovali záujem výpovede stiahnuť. Celkový počet stiahnutých výpovedí je k dnešnému dňu 85.

16:56 V banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici podpísalo dodatky k pracovnej zmluve, ktorými sa upravujú platové podmienky, 62 lekárov, z toho 10 vo výpovednej lehote. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. Vo výpovednej lehote tak aktuálne zotrváva 154 lekárov.

16:40 Lekári dolnokubínskej nemocnice si spočítali, že prijatím memoranda by išli s platom dole. "My sme si pozreli to navýšenie platov v memorande pani premiérky. Ten koeficient by znamenal 800 eur pre začínajúceho lekára a 1 220 eur pre lekára, ktorý ide do dôchodku. Toto je 300-eurové zvýšenie platov, takéto cigánstvo? Veď, keď sme si to prešli, u nás pôjdu lekári s platom dole. Nie, že sa im zvýši plat, ale lekári, ktorí majú teraz 1 100 eur a majú desať rokov praxe, tak podľa tej tabuľky, čo vydala pani premiérka, budú mať 950 eur. Veď toto by už podpísal kto?!“ uviedol primár chirurgického oddelenia a šéf miestnych lekárskych odborov Ivan Maretta.

16:37 Vo FNsP v Žiline nepodpísal Memorandum o úprave pomerov v zdravotníctve navrhnuté premiérkou Radičovou ani jeden lekár, na výpovediach naďalej trvá 96 lekárov.

16:35 Premiérka ubezpečuje lekárov, že ponuka na zvýšenie ich platov v priemere o 300 eur bude garantovaná parlamentom. „Tak, že sa nemôže stať, že by prisľúbené navýšenie nebolo reálnym navýšením,“ vyhlásila po stretnutí s prezidentom. V súčasnosti je Radičová na rokovaní krízového štábu ministerstva zdravotníctva.

Premiérka Iveta Radičová po stretnutí s prezidentom Ivanom Gašparovičom

Premiérka Iveta Radičová sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

16:30 LOZ má podporu školských odborárov, no učitelia chcú bojovať za svoje vyššie platy inou formou. Pokiaľ nebudú úspešní v rokovaniach o navýšení financií pre školstvo v rozpočte na rok 2012, novú vládu budú po marcových parlamentných voľbách žiadať, aby v programovom vyhlásení vlády zakotvila konkrétne postupové kroky. "Pokiaľ by toto nebolo, až vtedy sme pripravení vyhlásiť štrajk," povedal novozvolený predseda školských odborárov Pavel Ondek.

16:16 Ak lekári nestiahnu výpovede, popradská nemocnica vo štvrtok zatvorí ortopédiu a traumatológia pôjde len na polovičný výkon. V nemocnici majú totiž aktívnych 35 výpovedí. Na verejnosti sa objavili informácie, podľa ktorých majú lekári popradskej nemocnice stiahnuť výpovede. Takúto neoficiálnu informáciu má aj vedenie nemocnice.

16:07 Zo 60 lekárov, ktorí podali ku koncu septembra výpovede v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Banská Bystrici, zotrváva aktuálne vo výpovednej lehote 38, výpovede dnes stiahli dvaja lekári. Nových lekárov do pracovného pomeru zatiaľ DFNsP neprijala, aktuálne zamestnáva vrátane tých, čo nestiahli výpovede, 86 lekárov, z toho viacerých na čiastočný úväzok.

15:50 Na vládnu ponuku na zvýšenie v priemere o 300 eur reagoval v detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Bratislave doteraz jeden lekár. Vo výpovedi tak stále ostáva 108 z 274 lekárov. Najviac ohrozená je podľa hovorkyne zariadenia Dany Kamenickej prevádzka Detskej kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny, Kliniky detskej chirurgie.

15:05 MZ v spolupráci so všetkými nemocnicami, v ktorých lekári podali výpovede, zriadilo pre pacientov telefonické informačné linky. Hotline linka bude v každej nemocnici v prevádzke 24 hodín denne. Linky začnú fungovať od stredy 30. novembra od 12.00 h. Zoznam ponúkame v spodnej časti článku.

14:50 Poslední zo skupiny 33 lekárov, ktorí dali v NsP v Skalici výpovede, ich dnes stiahli. Nemocnica nabehla podľa vyjadrenia riaditeľa Patrika Fialu na riadny režim. Vedenie nemocnice zároveň ponúklo prijímanie rodičiek z Trnavy, kde lekári výpovede nestiahli.

14:43 V nemocniciach v Dolnom Kubíne, Čadci, Liptovskom Mikuláši a Trstenej stiahlo od konca minulého týždňa výpovede 12 lekárov, naďalej chce však odísť 113 zo všetkých 279 tamojších lekárov.

14:36 Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik oslovil svojich rezortných kolegov v okolitých krajinách s požiadavkou poskytnutia lekárov v prípade, že by v slovenských nemocniciach nastala krízová situácia.

14:27 Vo Fakultnej nemocnici v Nitre ponuku na zvýšenie platov o 300 eur neprijal podľa šéfa odborov nikto.
Podľa hovorkyne vo FNsP v Prešove pracuje približne 330 lekárov, z ktorých k 1. októbru podalo výpoveď 172, neskôr 25 zamestnancov výpovede stiahlo. Nemocnica na svojej webovej stránke zverejnila počty voľných miest na pozíciu lekára.
Lekári v nemocniciach Levice a Topoľčany zatiaľ trvajú na svojich výpovediach. V Topoľčanoch podalo výpoveď 44 zo 77 lekárov. Kritický stav je na oddeleniach anestéziológie a intenzívnej medicíny a na väčšine chirurgických odborov. V Leviciach podalo výpovede 40 lekárov zo 77. Najkritickejšie sa javila situácia na gynekologicko-pôrodníckom oddelení, kde výpovede podali všetci lekári. Primár oddelenia Gabriel Mančík však minulý týždeň svoju výpoveď stiahol.

13:56 Na stránke LOZ si lekári medzi sebou posúvajú aj takéto odkazy: "Milí lekári, v týchto dňoch ste skutočná elita národa! Ďakujeme Vám! Vydržte! Pre seba! Pre nás! Pre naše deti! Táto vláda to už nerozchodí a žiadna budúca sa neopováži Vás prehliadať a ísť proti Vám! Robíte tejto spoločnosti obrovskú službu!!!" Lekári si zároveň navzájom radia, aby v súčasnosti nechodili sami a zdržiavali sa spolu, najlepšie v jednom priestore.

13:44 V Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach stiahlo výpovede 14 lekárov. Celkovo v DFN podalo výpovede 52 lekárov, pričom 38 lekárov zatiaľ trvá na výpovediach. Medzitým nemocnica prijala desať nových lekárov.
Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Nových Zámkoch doteraz nestiahlo svoju výpoveď 16 lekárov. Siedmi z nich deklarovali, že výpoveď nestiahnu ani za ponúkaných podmienok.
Všetci lekári v nemocnici v Dolnom Kubíne ešte pracujú, akútne stavy, pri ktorých netreba zakročiť ihneď, však už posielajú do iných nemocníc. Pacientov z oddelení budú od utorka prevážať do martinskej a ružomberskej nemocnice. V nemocnici dali výpoveď všetci lekári na chirurgickom, ortopedickom, RTG oddelení a oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, teda 45 zo 70 tamojších lekárov.
Vo Fakultnej nemocnici v Trnave nestiahol výpoveď zatiaľ ani jeden z lekárov, z nemocnice chce odísť 80 lekárov zo 190.

13:36 Lekárski odborári začínajú petíciu, v nej majú lekári deklarovať, že predstavitelia združenia sú ich zástupcami, a že sa plne stotožňujú s požiadavkami predloženými v odborárskom memorande.

K lekárom sa najnovšie listom prihovára aj šéf Lekárskeho odborového združenia Marian Kollár. Ten ich upozorňuje, že nasledujúcich 48 hodín bude pre všetkých, ktorí dali výpoveď, previerkou charakteru, svedomia a vizitkou celého lekárskeho stavu. Narážal tak na dodatky k pracovným zmluvám, ktoré v pondelok rozdávajú riaditelia štátnych nemocníc. Tie lekárom garantujú rast platov v priemere o 300 eur. "Keď prehráme, bude to len z dôvodu slabosti jednotlivcov, ktorí sa dali kúpiť a zmarili naše snahy na revitalizáciu systému zdravotnej starostlivosti na Slovensku a zachovanie systému verejného zdravotníctva," odkazuje Kollár lekárom.

13:29 Protest lekárskych odborárov nepodporuje takmer 60 % občanov, za je necelých 35 % opýtaných, takmer 43 % Slovákov si myslí, že naši lekári sú dostatočne finančne ohodnotení, necelých 39 % má opačný názor. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý vykonala agentúra Polis Slovakia v spolupráci s agentúrou SITA. V súvislosti s približne 2 000 podanými výpoveďami lekárov odobrilo zámer vlády vyhlásiť núdzový stav 77 % Slovákov, proti je necelých 16 %.

13:21 Lekárske odborové združenie si na svojej facebookovskej stránke robí srandu s nelekárskych zamestnancov nemocnice. K fotografii z dnešnej noci napísali text: „Riaditeľstvo Rooseveltovej nemocnice dnes v noci - chudery tetušky z personálneho majú prvú nočnú službu v živote,“ píše sa v popiske pod fotografiou, na ktorej je vidieť niekoľko rozsvietených kancelárii.

Nemocnica v Banskej Bystrici
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

13:09  Na základe Príkazu ministra zdravotníctva je riaditeľ povinný rozdeliť sumu, ktorá sa rovná počtu lekárov v nemocnici krát 300 eur na budúci rok. Nemocnice teda dostanú plnú sumu tak, aby mohli zvýšiť plat každému lekárovi. Je len na rozhodnutí riaditeľa nemocnice, ako tento balík peňazí rozdelí.
Podľa informácií MZ SR sa niektorí riaditelia rozhodli, že zvýšia plat všetkých lekárov rovnako. Minimálny základný plat lekára od 1.4.2012 sa podľa memoranda bude rovnať 900 eur (plus všetky príplatky). V memorande sa vláda okrem iného zaväzuje zabezpečiť, aby im nebol znížený plat oproti ich platu, ktorý dosahovali pred podaním výpovede.

13:05 Situácia v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach sa mierne zlepšuje. Povedal to dnes novinárom riaditeľ DFN Peter Krcho. Z 52 výpovedí bolo stiahnutých 14, doteraz na nich trvá 38 lekárov. Krcho si zároveň myslí, že aj lekárov vo výpovediach už situácia prestáva baviť a radi by sa vrátili k svojej práci. "A niekto ich brzdí v tom, aby to urobili."

13:00 Podobne, ako v trenčianskej Fakultnej nemocnici, ani v Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici neposkytujú médiám žiadne informácie, telefóny od rána nedvíhajú na personálnom oddelení, rovnako ako námestník riaditeľa. Riaditeľ nemocnice Peter Rendek má podľa informácie zo sekretariátu dovolenku.

12:50 Lekári vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne nesúhlasia s vládnym memorandom a nepodpísali dodatky pracovných zmlúv, ktoré im od januára garantujú zvýšenie platov o 300 eur. Informoval o tom odborový šéf trenčianskej nemocnice Martin Hlaváčik.
Ako dodal, vedenie FN v Trenčíne dnes na oddeleniach ponúklo lekárom podpísanie dodatkov zmlúv, podľa jeho informácií ich však nikto z lekárov nepodpísal, i keď niektorí o podpise dodatku uvažovali. "Lekári FN Trenčín tak pokračujú v protestnej akcii a výpovede nestiahli," doplnil Hlaváčik.

12:30 V závislosti od toho, koľko lekárov ich akceptuje a stiahne výpoveď, bude Ministerstvo zdravotníctva rozhodovať o prispôsobení opatrení v nemocniciach, prípadne vláda bude rozhodovať o vyhlásení núdzového stavu. Tá sa dnes opäť zíde na mimoriadnom rokovaní a bude hovoriť o kríze v zdravotníctve.
Dodatky podľa informácií na stránke Lekárskeho odborového združenia odmietajú lekári podpísať, čo by znamenalo, že trvajú na svojich výpovediach. "Nikto to nepodpisuje a podpisujú Petíciu na podporu LOZ."


Zoznam hotline liniek pre pacientov MZ SR – 02/59373200 (pacienti sa môžu priamo v konkrétnej nemocnici informovať o stave svojej plánovanej operácie, o vývoji situácie a zabezpečení poskytovania zdravotnej starostlivosti)

      Nemocnica Poprad, a. s. – 052/7125525, 310
      Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica – 048/4726501
      Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Bratislava – 02/59371566
      Detská FN Košice – 0910 900 561
      Fakultná nemocnica Nitra – 0904 265 526
      Fakultná nemocnica Trenčín – 032/6566250
      Fakultná nemocnica Trnava – 033/5938106
      FNsP F. D. Roosvelta, B. Bystrica – 0917 714 909
      FNsP Nové Zámky – 035/6912736
      FNsP Žilina – 041/5110370
      FNsP J. A. Reimana Prešov – 051/7011111
      Nemocnica Alexandra Wintera, n. o., Piešťany – 033/7955201
      NsP Sv. Jakuba, n. o., Bardejov – 0918 585 165
      Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice – 055/6153056, 0905 217 502
      Národný ústav TPCHaHCH Vyšné Hágy – 052/4414111 – stála služba, 052/4414413
      ForLife, n. o., Komárno – 0915 791 178
      HNsP Trstená – 043/5307211
      KNsP Čadca – 041/4604111
      LNsP Liptovský Mikuláš – dnes (28.11.2011) do 15.00 h 044/5563502, od 15.00 h 044/5563327
      NsP MUDr. L. N. Jégeho, Dolný Kubín – interná príjmová ambulancia – 043/5801460, chirurgická príjmová ambulancia – 043/5801253
      NsP Levice – 036/6379181, 183
      NsP Považská Bystrica – 042/4304111, 112
      NsP Spišská Nová Ves – 053/4199111
      NsP Topoľčany – 038/5351111
      NsP Prievidza (Bojnice) – 046/5112175
      ÚVN SNP Ružomberok – 044/4382626
      NsP Stará Ľubovňa – 0911 480 786
      Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva SR.


Zoznam dotknutých zdravotníckych zariadení (ako prvé sú uvedené najohrozenejšie nemocnice)

Fakultná nemocnica Trnava (chýba 20 anestéziológov)
Fakultná nemocnica Trenčín (chýba 11 gynekológov, 6 neonatológov, 9 pediatrov, 6 ortopédov, 9 neurológov)
Nemocnica s poliklinikou Prievidza so sídlom Bojnice (chýba 11 anesteziológov, 7 gynekológov, 7 chirurgov, 2 ORL lekári)
Fakultná nemocnica Žilina (chýba 20 anesteziológov, 6 gynekológov, 5 neonatológov, 7 chirurgov, 10 traumatológov, 4 ortopédi, 4 neurochirurgovia, 5 psychiatri)
Hornooravská nemocnica s poliklinikou Trstená (chýbajú 3 anestéziológovia, 6 gynekológov, 1 neonatológ, 5 pediatrov)
Dolnooravská nemocnica s poliklinikou L. N. Jegého Dolný Kubín (chýbajú 4 anestéziológovia, 1 neonatológ, 7 chirurgov, 6 ortopédov, 6 neurológov)
Kysucká nemocnica s poliklinikou Čadca (chýbajú 4 anestéziológovia, 3 gynekológovia, 3 chirurgovia)
Fakultná nemocnica Prešov (chýba 20 anestéziológov, 7 gynekológov, 12 neonatológov/pediatrov, 10 chirurgov, 16 traumatológov, 10 neurológov)
Liptovská nemocnica s poliklinikou MUDr. I. Stodolu Liptovský Mikuláš (chýba 10 anestéziológov, 1 gynekológ, 8 chirurgov, 3 traumatológovia, 3 rádiológovia)
Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice (chýba 42 anestéziológov, 14 neurochirurgov)
Detská fakultná nemocnica Košice (chýba 5 neonatológov, 5 chirurgov)
Univerzitná nemocnica Bratislava (chýba 5 neonatológov)
Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Bratislave (chýba 5 chirurgov)
Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosvelta Banská Bystrica (chýba 6 neonatológov)
Nemocnica Poprad, a.s (chýba 7 anestéziológov, 4 chirurgovia, 7 traumatológov/ortopédov, 5 neurológov)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu