Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Belousovová: Lekári to prehnali, stratili podporu verejnosti

Anna Belousovová
Anna Belousovová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Aj keď bola akcia Lekárskeho odborového združenia (LOZ) zo začiatku opodstatnená a jednoznačným vinníkom eskalovania problémov bola vláda, v súčasnosti lekári, ktorým nestačí zvýšenie platov v priemere o tristo eur, stratili sympatie verejnosti.

"Prehnali to. Tristo eur je pre mnohých ľudí mesačný plat. Keď na to nepristúpili, stratili sympatie verejnosti, ktorá im dovtedy fandila," konštatovala poslankyňa a zároveň predsedníčka strany Národ a spravodlivosť (NaS) Anna Belousovová.

Dodala, že v rokovaniach s LOZ zlyháva aj premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). "V piatok po skončení rokovania povedala, že strata vzťahu medzi lekárom a pacientom je jedným z najväčších problémov zdravotníctva. Ja si myslím, že jedným z najväčších problémov zdravotníctva je chaos, ktorý bol do neho cielene vnášaný už od deväťdesiatych rokov," vyhlásila Belousovová, podľa ktorého takýto zmätok umožňuje obohacovanie sa rôznych "skupín a jednotlivcov".

Za ďalší problém považuje aj množstvo nesprávnych rozhodnutí, "ktoré len prehlbovali nedostatok financií v zdravotníctve". Za chybu považuje napríklad založenie spoločnosti Veriteľ, ktorá mala na starosti oddlženie zdravotníctva. "Spoločnosť Veriteľ podľa našich informácií dostala zo štátneho rozpočtu okolo 11 miliárd slovenských korún (365.133.108 eur)," povedala. "Veriteľ nakoniec toho až tak veľa neurobil, možno urobil veľmi bohatými mnohých, ktorí sa podieľali na službách pre túto spločnosť. Nakoniec Veriteľ nesplnil svoju úlohu a všetky zvyšné 'vymáhačky'sa presunuli do Slovenskej konsolidačnej," dodala Belousovová s tým, že ona považuje túto spoločnosť za tunel na peniaze, ktoré dnes v zdravotnícve chýbajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu