Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Opozícia sa opäť pokúsi dohodnúť na rozdelení kresiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Doriešenie obsadenia predsedníckych stoličiek v deviatich parlamentných výboroch, ktoré budúcej opozícii venoval Smer-SD, majú dnes opäť pred sebou lídri KDH, OĽaNO, Mosta-Híd, SDKÚ-DS a SaS. Ďalšie rokovanie za okrúhlym stojom absolvujú popoludní v Národnej rade SR.

Pôvodne sa mala opozícia zaoberať personálnymi otázkami ešte minulý týždeň, avšak KDH navrhlo stretnutie presunúť na dnes. Hovorca hnutia Matej Kováč to odôvodnil tým, že nie je dôvod na časový zhon. Na dohodu majú podľa neho opozičné parlamentné strany čas do 4. apríla, kedy sa bude konať ustanovujúca schôdza Národnej rady SR.
      
O obsadení postov hovorili opoziční naposledy v utorok (20. 3.). Na takmer trojhodinovom rokovaní sa dohodli len na podpredsedoch parlamentu. Nominujú Jána Figeľa za KDH a Eriku Jurinovú za OĽaNO. Obsadenie výborov zostalo nedoriešené.
      
Najväčší problém robia predsednícke posty v hospodárskom výbore a výbore na kontrolu SIS. O šéfa hospodárskeho majú záujem KDH a SaS, predsedu v kontrolnom výbore chcú KDH a SDKÚ-DS. Opozícia si podľa svojich lídrov želá dohodu. Šéf klubu obyčajných Jozef Viskupič uviedol, že by bolo dobré, keby už boli personálne otázky vyriešené. "Aby sme sa mohli venovať skutočnej práci," povedal a pripomenul, že nominácie OĽaNO sa nekryjú s nikým.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu