Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Šéfovia pravice predčasne ukončili volebnú noc: Zrejme spolu vládnuť nebudú!

Sulíkovi výsledky na nálade neubrali Zobraziť galériu (59)
Sulíkovi výsledky na nálade neubrali

BRATISLAVA - Pikantné informácie zo zákulisia, prvé priebežné výsledky, analýzy politológov či tie najčerstvejšie novinky priamo zo straníckych centrál. To všetko vám prinášame vo veľkom online článku z dnešnej volebnej noci.

Ďakujeme vám za pozornosť, od rána vám budeme prinášať výsledky, grafy, fotky z centrál, hodnotenia a analýzy odborníkov. Dobrú noc.

2:50 Aj Mikuláš Dzurinda údajne odchádzal z centrály sklamaný, že mu nikto z kolegov nezatelefonoval.

2:45 Kým po voľbách v roku 2010 sa vo volebnej centrále SDKÚ začala tvoriť koalícia, tentoraz je to úplne inak. Lídri pravicových strán už väčšinou odišli domov alebo sa zavreli v centrálach a spia. Medzi sebou sa nekontaktovali. Zdá sa, že pravica zrejme vládnuť nebude.

2:15 (Most-Híd) - Zábava je v plnom prúde, stanom sa ozýva maďarská populárna hudba. Táto noc sa v centrále Most-Híd ešte zďaleka nekončí.

Most Híd centrála
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

Most Híd centrála
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

Most Híd centrála
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

2:20 (SNS) - Predstavitelia SNS strávili podľa Mareka Urama volebnú noc rozhovormi, stále dúfajú, že ich strana prekročí päťpercentnú hranicu pre vstup do parlamentu. "Brandy som si nedal. Neviem, či si dali ostatní," odpovedal Uram na otázku, či Miroslav Jureňa otvoril brandy, ako avizoval v čase uzatvárania volebných miestností.

2:17 (SNS) - Krátko pred druhou hodinou ráno prišla medzi novinárov hovorkyňa SNS Jana Benková s oznamom, že predstavitelia strany začnú onedlho z centrály priebežne odchádzať. Sčítavanie hlasov podľa je podľa nich zdĺhavé a na výsledky volieb si chcú počkať až doma. Benková zároveň potvrdila informáciu, že predseda SNS Ján Slota do centrály na bratislavskom Šafárikovom námestí už nepríde. Vystúpiť by mal až na tlačovej besede v nedeľu poobede, kedy budú známe výsledky volieb.

2:16 - Po sčítaní hlasov zo 2326 čiže 39,05% okrskov vedie vo voľbách do NRSR SMER - SD so ziskom 47,10% platných hlasov, pričom by získal 94 poslaneckých mandátov. Na druhom mieste je podľa doteraz sčítaných výsledkov KDH s podporou 9,02% voličov a 18 mandátmi. Tretí sú Obyčajní ľudia so ziskom 8,08% hlasov a 16 kresiel. MOST - HÍD v týchto okrskoch podporuje 6,12 % voličov čo by znamenalo 12 poslancov. Parlamentnú zostavu by v tejto chvíli uzatvárala SDKÚ - DS (5,27% - 10 poslancov). Zastúpenie v NR SR by nemala SaS (4,82%), SNS (4,72%), SMK-MKP (4,11%), 99% (1,68%), ĽSNS (1,61% - 0 poslancov), SSS - NM (1,26%), Zmena zdola, DÚ (1,10%), ĽS-HZDS (1,07%). Ostatné strany získali menej ako 1% hlasov. Z celkového počtu 1148186 oprávnených voličov v týchto okrskoch, prišlo k volebným urnám 674072, čo znamená 58,71% účasť.

2:15 (SDKÚ) - Mikuláš Dzurinda už odišiel z centrály. Povedal, že sa musí ísť domov vyspať, aby bol pripravený na nedeľňajšie diskusné relácie.

2:13 (OĽaNO) - U Matovičovcov sa volebná noc chýli ku koncu. Líder OĽaNO je spokojný, sklamali ho však výsledky ostatných pravicových strán. Drvivá prevaha Smeru ho neteší. Povedal, že nás čakajú štyri červené roky rozkrádania a zlodejiny, o to viac sa potešil, že "SNS to zapikovalo správnym smerom".

2:02 (Most-Híd) - Béla Bugár a Gábor Gál si na znak spokojnosti s dosiahnutými percentami v stane zapálili cigary.

Béla Bugár a Gábor
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: SITA)

1:52 - Po sčítaní hlasov zo 1783 čiže 29,94% okrskov vedie vo voľbách do NRSR SMER - SD so ziskom 47,65% platných hlasov, pričom by získal 95 poslaneckých mandátov. Na druhom mieste je podľa doteraz sčítaných výsledkov KDH s podporou 9,17% voličov a 18 mandátmi. Priebežné výsledky hlasovania dávajú na tretie miesto Obyčajných ľudí Igora Matoviča so ziskom 7,80% hlasov a 15 kresiel. MOST - HÍD podporilo 6,04 % voličov. V NR SR by mal 12 poslancov. Nasleduje SDKÚ - DS (5,10% - 10 poslancov.) Za bránami parlamenty by zatiaľ zostala SNS (4,75%), SaS (4,55%), SMK-MKP (4,16%), 99% (1,71% - 0 poslancov), ĽSNS (1,57%), SSS - NM (1,24%), ĽS-HZDS (1,11%). Ostatné strany získali menej ako 1% hlasov. Z celkového počtu 777263 oprávnených voličov v týchto okrskoch, prišlo k volebným urnám 455481, čo znamená 58,60% účasť.

1:50 (OĽaNO) - Krátko pred druhou ráno atmosféra upadá, ľudia sa postupne vytrácajú z reštaurácie. Tí, čo zostali, pôsobia naozaj unavene. Vedúci členovia Matovičovcov sa vytratili nevedno kam, jedine manželku Jozefa Viskupiča neopúšťa dobrá nálada, v hlúčiku zopár ľudí vedie rozhovor a usmieva sa na všetky strany.

1:20 (SMER-SD) - Kaliňák hovorí pre STV, aké je dôležité aby vláda komunikovala s občanmi.

0:56 (OĽaNO) - Erika Jurínová prišla na volebnú noc aj so svojím manželom a troma dcérami. Výsledky s ňou zatiaľ nehýbu. "Zostala som však prekvapená, čakala som, že my štyria, ktorí sme boli doteraz v parlamente, budeme viac roztrieštení." Prezradila nám, že deti sa budú tešiť v obidvoch prípadoch - aj keby sa do parlamentu dostala, ale zároveň, aj keby nie, pretože veľa času obetuje práve práci.

0:50 (OĽaNO) - Prvé poschodie s bežnými návštevníkmi reštaurácie sa prerieďuje, na druhom poschodí väčšina ľudí napäto upiera pohľady na veľkoplošnú obrazovku. Je tu dusno, nielen kvôli výsledkom, ale hlavne kvôli nevyvetranému priestoru.

0:47 (Most-Híd) - Béla Bugár v rozhovore pre RTVS nechcel dopredu špekulovať o zložení koalície, resp. opozície. Vyjadril sa však na adresu predsedu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností. "Pán Matovič dodnes nepochopil, že spoluprácu je možné dosiahnuť iba kompromisom," vyhlásil.

0:45 - Predseda Strany maďarskej koalície (SMK) József Berényi dúfa, že jeho strana sa dostane do parlamentu. "Očakávam o niečo viac ako päťpercentný výsledok. Prvé výsledky exit pollu boli veľmi priaznivé, druhé ukázali, že je nádej dostať sa do parlamentu," komentoval situáciu Berényi.

0:42 (SaS)  - Saskári si krátia chvíle čakania popíjaním. V prevahe je biele víno, na druhom mieste pivo a vidieť v rukách aj nealko nápoje.

0:42 Po sčítaní hlasov z 560 čiže 9,40% okrskov vedie vo voľbách do NRSR SMER - SD so ziskom 51,67% platných hlasov, pričom by získal 108 poslaneckých mandátov. Na druhom mieste je podľa doteraz sčítaných výsledkov KDH s podporou 9,27% voličov a 19 mandátmi. Na treťom mieste je podľa priebežných výsledkov hlasovania Štatistického úradu SR OĽaNO so ziskom 5,88% hlasov a 12 kresiel. MOST - HÍD podporilo 5,25 % voličov. V NR SR tak bude mať 11 zástupcov. Nasleduje SNS (4,93% - 0 poslancov), SMK-MKP (4,40% - 0 poslancov), SDKÚ - DS (4,26% - 0 poslancov), SaS (3,24% - 0 poslancov). Ostatné strany získali menej ako 3% hlasov. Z celkového počtu 126641 oprávnených voličov v týchto okrskoch, prišlo k volebným urnám 76101, čo znamená 59,18% účasť.

0.30 (SDKÚ) - Tajomstvá mysteriózneho prvého poschodia v centrále SDKÚ boli odhalené. Po asi štvrťhodinovom meškaní ho strana sprístupnila aj pre akreditovaných novinárov. Medzi stolmi s občerstvením sa dalo nájsť takmer celé vedenie modrých. Na prvý pohľad panovala príjemná atmosféra. Prispieval k tomu aj bar s bohatou ponukou alkoholu. Vyskúšali sme červené víno a bolo veľmi dobré. 

Dzurinda pôsobil uvoľnenenejšie ako počas dňa, aj keď na ňom bola badať únava. V rozhovore prezradil, že jeho stav nie je zapríčinený alkoholom, pretože "v tomto kalendárnom roku ho ešte nepožil." V skupinke s "Mikym" a jeho neodmysliteľnou pravou rukou Ivanom Miklošom sa zabávala aj Oľga Feldeková či Eňa Vacvalová. 

0:37 (SaS) -  Štátna tajomníčka Lucia Nicolsonová si už stihla v centrále SaS aj zatancovať.

0:36 (SaS)  - Juraj Miškov vyhlásil, že kampaň nebola o programoch, čo je škoda. Podľa neho ju ovplyvnili spravodajské služby. Minister hospodárstva tvrdí, že existuje možnosť vytvoriť stredopravú koalíciu aj s nepodporením trvalého eurovalu.

0:33 (SSS)  - V centrále strany neustále drnčia telefóny a spriaznení ľudia z rôznych volebných okrskov im hlásia výsledky. Niektoré vzbudzujú u Nory Mojsejovej veľkú nádej. „Niekde máme aj 12 percent. Ale čakáme na výsledky z veľkých miest. Ako je Prešov, Poprad, Košice, ale aj z Bratislavy. Vieme, že tam máme veľkú podporu.“ Atmosféra je uvoľnená a už si kandidáti SSS pripíjajú šampanským a rozoberajú politické diskusie v televíziach. „Sú to stále len predčasné odhady, my si počkáme na oficiálne výsledky,“ dodáva Nora

Centrála SSS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: topky)

Centrála SSS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: topky)

00:32 (KDH) - Podľa zákulisných informácií sa pre Jána Figeľa volebná noc v centrále končí. Šofér je už pripravený na odchod.

00:30 (SMER-SD) - Robert Kaliňák hodnotí výsledky SaS, podľa jeho slov je pre túto stranu silná Bratislava, horšie to už je v regiónoch, ktoré ju hore nepotiahnu. "Jedni analyzujú, druhí popíjajú," rozdelil atmosféru na poschodí.

00:25 (KDH) - Ján Figeľ sa poďakoval občanom za účasť a pokojný priebeh volieb. A obzvlášť voličom KDH, ktorí stranu posúvajú neustále vyššie. O spolupráci so Smerom však stále nechcel otvorene diskutovať. Odvolával sa iba na slová cesta, alternatíva a zodpovednosť.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

0:20 (Most-Híd) - Aj napriek pokročilej nočnej hodine je stan stále plný. Všetci čakajú na spresnené odhady výsledkov volieb.

Béla Bugár počas volebnej
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: SITA)

 

0:16 (SMER-SD) - "Ľudia už chú pokoj pre svoj každodenný život," zdôraznil Paška. Pripustil, že pustia novinárov medzi seba, čo by bolo v centrále Smeru ozaj nezvyčajné.

0:12 (SMER-SD) - "Snažili sme sa komunikovať normálne, aj vďaka vám, vďaka médiám, bude výsledok volieb taký aký bude," pochváli novinárov Pavol  Paška a dodal "Slovensko potrebuje pokoj, čakajú nás ťažké časy!"

0:13 (OĽaNO) - Štatistický úrad zverejňuje prvé výsledky. Z jedného percenta spočítaných hlasov to vyzerá pre OĽaNO sľubne. Po spočítaní prvých hlasov prekročili 5-percentnú hranicu. Najviac hlasov majú zatiaľ všetci štyria súčasní poslanci Igor Matovič, Erika Jurínová, Martin Fecko a Jozef Viskupič. Na šiestom mieste sa zatiaľ umiestnil kontroverzný podnikateľ Alojz Hlina. Na tvári Jozefa Viskupiča sa objavil obrovský úsmev a pre Topky povedal, že začína vybavovať "žúrku". Zdá sa, že u OĽaNO sa zábava tak rýchlo neskončí.

0:07 (SMER-SD) - V bufete diskutuje Boris Zala, na prvom poschodí je údajne veselo, hrá hudba a popíjajú sa osviežujúce nápoje. 

23:59 (KDH) - Daniel Lipšic dorazil do centrály KDH z výjazdu na Krásnej Hôrke v športovej bunde a rifliach. Podľa neho sú škody po požiari katastrofálne, ale nie až také hrozné, ako sa odhadovali. Za to, že hrad nezhorel úplne treba podľa neho poďakovať hasičom.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

23:55 (SaS) - Ľubomír Galko vyjadril túžbu po stredopravej koalícii.

23:45 (SDKÚ) - O polnoci sa bude dať nahliadnuť na SBS-kármi chránené prvé poschodie, medzi politikov. 

23:45 (Most-Híd) - Bugár sa stále nachádza v centrále strany. Nevedno, kedy, a či vôbec, sa vráti na svadbu. Nezabudol však zozadu poštekliť svoju kolegyňu, ktorá stála pri jednom zo stolíkov.

23:36 (KDH) - "Ponúkli sme alternatívu," uviedol Ján Figeľ v rozhovore pre TV Markíza s tým, že nevylučuje žiadnu povolebnú spoluprácu. "Sme za silnú ekonomiku a pre tú teraz budeme získavať partnerov podľa toho, ako prejdú voľbami," nechal sa počuť šéf KDH.

23:35 (SMER-SD) - Kolegovia novinári sa zhodujú v jednom. Prístup SMER-u dnes a pred dvoma rokmi sa porovnávať nedá. Robert Fico komunikuje s novinármi, dokonca sa aj informuje, či k svojej práci majú všetko čo potrebujú. Jediné čo by sa dalo vytknúť je nedostatočné wifi pripojenie pre takýto nátresk. Mnohí žurnalisti už odišli, keďže do rána, kým sa objavia oficiálne výsledky, sa tu už toho veľa neudeje.

Matovič
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

23:35 (OĽaNO) - Igor Matovič priebežne poskytuje rozhovory novinárom. Práve sa rozhodol "hodiť" niečo do žalúdka. Atmosféra je komorná, stále sa čaká na výsledky volieb.

23:30 (SSS) -  Nálada v centrále SSS opäť stúpa. „Uvidiš, že do rána ešte 5 percent vytiahneš,“ obveseľuje Noru Mojsejovú manžel Braňo. I nora samotná je optimistka. „Z niektorých košických mestských častí nám hlásia, že máme aj okolo 7 percent. I na stránke štatistického úradu už máme 1,79 % a to ešte nie sú výsledky z veľkých miest. Vždy sa môže všetko zmeniť,“ komentuje.

23:30 (SMER-SD) - Ďalší tmavý off road parkuje pred centrálou. Z auta počuť hlasitý zvuk rádia, kde komentujú predbežné výsledky.  Spoza volanta vystupuje neformálne oblečený Dušan Jarjabek, kožená bundička do pása a la Brouk Willis. 

23:25 (Most-Híd) - Na stoloch nechýbajú teplé a studené misy, zákusky a ani drinky. Stanom sa nesie uvoľnená atmosféra.

Most Híd
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

Most Híd
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

23:20 (SDKÚ) - Pozviechame sa, sľubuje expremiér

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: topky)

23:10 (SDKÚ) - Dzurinda sa postavil pred novinárov. Poďakoval sa všetkým voličom a priznal, že hlasov bude menej. "Ešte presne nevieme, aké sú presné čísla," uviedol však. On aj mnohí iní podľa neho vnímali pokus o devastáciu jeho strany. 

Výsledky opozície a koalície sú podľa neho tesné. Stran podľa neho netlieska, ale depresia nevládne. SDKÚ bude vraj stále výrazne zasahovať do vývoja slovenskej politiky. Odstúpiť nemieni.
 
"Každá otázka má svoj čas. Teraz je dôležité, aké sú skutočné výsledky volieb. Takéto otázky, akékoľvek sú atraktívne, počkajú," naznačil. Športovec Dzurinda je však túto noc očividne nie je najpokojnejší. Priznal, že teraz vyfajčil "tri-štyri" cigarety.
 

23:18 (KDH) - Prečítajte si vyjadrenie Jána Figeľa po ohlásení výsledkov - TU. KDH môže podľa neho mať dominantnú úlohu v pravici..

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

23:07 (KDH) - KDH, ktoré v prieskumoch skončilo na druhom mieste, hneď za Smerom, prišiel podporiť aj jeho niekdajší spoluzakladateľ Ján Čarnogurský.

23:07 (SaS) - V centrále SaS sa začal koncert.

23:03 (OĽaNO) - Igor Matovič doviedol svoju manželku k slzám. Pred novinármi aj členmi hnutia ju obdaroval veľkou kyticou červených ruží, za čo si vyslúžil ďalší potlesk. "Kvety sú za podporu zo strany mojej manželky. Domov som chodieval ako do hotela, kde mi bol poskytnutý full service."

 

22:55 (SDKÚ) - O štvrť na dvanásť sa očakáva príhovor Mikuláša Dzurindu. Momentálne sa údajne nezabáva spolu so zvyškom strany, ale je zatvorený v jednej z miestností na prvom poschodí.

22:58 (Most-Híd) - Predseda strany prehovoril pred novinármi. "Táto kampaň bola štvavá," povedal Bugár. Predbežné výsledky však veľmi komentovať nechcel. Len spomenul, že očakával zisk ôsmich percent. "Všetko nad päť percent je ale dobrý výsledok," dodal.

23:00 (SMER-SD) - Fico nevylučuje ani trojkoalíciu. Opäť stavia proti sebe vládu zdražovania a vládu stability.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)

22:55 (SaS) - „Sme v parlamente, čo potvrdzuje pre nás to, že na politickom spektre je priestor pre pravicovú liberálnu stranu, pre ktorú je najvyššia hodnou sloboda jednotlivca,“ vyhlásil Sulík. Upozornil pritom na to, že SaS čelila v poslednom čase masívnym útokom. Volebná kampaň stranu podľa Sulíka scelila. „Nepodarilo sa nás rozbiť,“ dodal.

Centrála strany SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Centrála strany SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

22:56 (KDH) - Ján Figeľ rozdáva úsmevy na všetky strany, v centrále vládne všeobecne dobrá nálada. Medzi novinármi sa zastavil aj Radoslav Procházka, ktorý zisťoval, kedy budú ďalšie výsledky.

22:50 (SaS) - Do centrály dorazil aj minister kultúry Daniel Krajcer. Priniesol dobrú správu z východu Slovenska. Inventár hradu Krásna Hôrka sa podľa neho podarilo zachrániť.

22:44 (KDH) - V centrále stále chýba Daniel Lipšic, ktorý by už mal byť na ceste z výjazdu k požiaru Krásnej Hôrky. O oslavy príde aj podpredseda KDH Pavol Hrušovský, ktorý je po operácii stále hospitalizovaný v nemocnici v Nitre. Podľa druhého prieskumu by KDH získalo 19 mandátov.

22:43 (SMER-SD) - Na snímke príchod do centrály. Fico verí, že rozumné strany pôjdu cestou stabilnej vlády.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)

22:40 (Most-Híd) - Stan je preplnený do prasknutia. Prítomní si veselo pripíjajú, poldecáky nielen vidieť, ale aj cítiť. Béla Bugár hodnotí predbežných 12 mandátov, ktoré sa jeho strane podarilo získať, pozitívne. "Považujem to za úspech," povedal. Podľa iných je však predbežných 6,3 percent mierne sklamanie.

22:42 (SSS) -  „Som veľmi sklamaná,“ bola prvá reakcia Nory Mojsejovej po prvých predbežných volebných výsledkoch, podľa ktorých jej strana získala 1,30 percent. „Ale na druhej strane veľmi tomu neverím a dúfam, že sa to zmení. Záleží na tom, kde robili prieskum i keď vzorka 10 tisíc ľudí je veľmi veľká,“ nechala sa počuť.

SSS Nory Mojsejovej
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

SSS Nory Mojsejovej
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

22.40 (SDKÚ) - Zo stráženého prvého poschodia, kde žúrujú predstavitelia SDKÚ, sa ozval veľký krik a potlesk. Keďže s novinármi nekomunikujú, všetci špekulujú, čo bolo jeho príčinou. Odstúpil Dzurinda z predsedníckeho postu? Poznajú politici prvé predbežné výsledky, ktoré sa líšia od exit pollov? Ide len o alkoholové besnenie?

22:37 (SMER-SD) - Už povedané teraz opakuje v angličtine pre Britského novinára. V miestnosti začína byť vydýchaný vzduch.

22:36  (SMER-SD) - "Nie je potrebné uvažovať o širokej koalícii," tvrdí Fico ak by sa potvrdili predbežné výsledky. Najbližšie sa k vyjadrí až k oficiálnym výsledkom, čo by mohlo byť tak okolo šiestej hodine rannej.

22:35 (SMER-SD) - Netradične dlho sa zdržiava predseda Fico v novinárskej miestnosti, už tretia TV má živý vstup! Pritom predbežné výsledky mal komentovať podpredsa strany.

22:32 (KDH) - Líder KDH Ján Figeľ stále stojí pred obrazovkou s výsledkami a poskytuje rozhovory. Ostatní politici zostali buď vo foyeri alebo rozoberajú výsledky pri stolíkoch s občerstvením. Prípadných dvadsať mandátov je považovaných za skvelý úspech. Chodbou sa rozliehajú veselé zvolania: "Budúci poslanec, budúci poslanec..."

22:31 (OĽaNO) - Zdá sa, že z kandidátov na poslancov po zverejnení volebného prieskumu opadla nervozita a dostali chuť na jedlo. Väčšina z nich sedí za stolmi a spokojne sa hostí. 

22:15 (Most-Híd) Do centrály v dobrej nálade dorazil Béla Bugár. Hneď ho obkolesili novinári, ktorých najviac zaujímalo, či je spokojný s predbežnými odhadmi výsledkov volieb.

Most Híd
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

22:26 (SMER -SD) - Pripúšťa pravicovézo zlepenca, ale ponúka stabilnú vládu. Očakáva okrúhly stôl, kde jasne budú ostatní deklarovať vôlu spolupracovať. "My sme pripravení akceptovať akúkoľvek vládu, ktorá vzíde z týchto volieb."

22.22 (SMER-SD) - Fico verí, že bude poverený zostavovaním vlády, dvakrát cituje, že stranu v roku obrali o 7-10 %, preto nechce komentovať prvé odhady.

22:15 (SDKÚ) - SDKÚ získalo podľa volebného preskumu STV 8,1 percenta. Podľa toho, ktorý zverejnila Markíza, 7,5%. Elita strany je však na prvom poschodí, kam novinárov nepúšťajú a k výsledkom sa nevyjadrila. Očakáva sa, že niekto z jej predstaviteľov vystúpi pred kamerami.

22:20 (OĽaNO) - Po zverejnení výsledkov Igor Matovič nejavil žiadne známky radosti alebo sklamania. Prekvapila jeho kamenná tvár aj po tom, čo sála začala tlieskať. Zároveň prezradil, prečo meškal takmer dve hodiny. Jeho manželka sa zasekla vo výťahu.

22:16 (KDH) - Podľa predbežných výsledkov agentúry MVK by KDH získalo 10,8 % a 20 mandátov v parlamente. Po ich oznámení vypukla v centrále obrovská radosť.

22:10 (SDKÚ) - Všetci v DK Ružinov sa zhŕkli okolo televíznych obrazoviek a napäto počúvali výsledky exit pollov na STV a na Markíze. Je to veľmi zaujímavé, podľa jedného z nich sa do parlamentu dostanú obe maďarské strany, podľa druhého len Most. SNS poslali oba volebné prieskumy mimo parlament. V SDKÚ vládne veľmi mierna radosť, dosiahlo totiž o niečo lepšie výsledky ako mu predikovali posledné predvolebné prieskumy.

22:12 (SaS) - Po oznámení výsledkov nastalo v centrále burácanie. Pritom strana získala v prvom 5,9% a 7% v druhom prieskume

22:10 (SMER-SD) - Richard Raši prišiel s igelitkou, novinári žartujú či tam má milión.

22:11 SMK by sa dostalo do parlamentu. 99% ani SNS by sa nedostali.

22:06 (Most-Híd) - Atmosféra začína hustnúť a všetci s napätím očakávajú prvé odhady výsledkov volieb.

22:00 V Bratislave bola údajne účasť približne 60 % voličov.

21:57 Presne desať minút pred uzavretím volebných miestností dorazil Igor Matovič do reštaurácie v sprievode manželky Paulíny, deti nechali doma s babičkou. Po príchode druhé poschodie a aj niekoľkí ľudia na prvom začali tlieskať, na čo reagoval slovami: "Čo čapkáte?" Uviedol, že budú rešpektovať každý výsledok, aký OĽaNO dosiahnu. Zároveň povedal, že odchádzajúcu premiérku Ivetu Radičovú pozval do štábu strany. "Povedala, že sa pokúsi prísť, no nakoniec sa jej to nepodarilo pre nabitý program." Video si pozrite tu.

Kým doobeda vo volebnej miestnosti hovoril, že musí umývať schody, po príchode priznal, že to spravila manželka. Tá ho však hneď obhajovala, že zatiaľ vzal deti na prechádzku.

21:59 (SMER-SD) - Predsedu Fica teší volebná účasť, aj to že sa agentúry v tomto mýlili. Priebežné výsledky komentovať nebude. "Poteší nás vyššie číslo než v roku 2010", netajil očakávania. Dnešný deň, ako aj tie predchádzajúce mu dali zabrať, poobede si dal do konca šlofíka na hodinku.

21:55 - V Šoporni sa voľby začali neskôr a preto sa tam bude voliť aj niekoľko minút po desiatej. To znamená, že prvé prieskumy sa zverejnia až niekedy o štvrť na jedenásť. 

21:57 (SaS) - Všetci prítomní členovia už s napätím očakávajú prvé výsledky volieb. V kuloároch sa pošuškáva, že výsledky sú priznivé. Medzi novinárov prišiel aj Sulík, ktorý žiaril dobrou náladou akoby už vedel, že SaS sa do parlamentu dostane.

21:55 (SMER-SD) - Ako prvý prišiel Richard Raši. Krátko na to z auta vystupuje tri Fico, Paška, Kaliňák.

21:50 (SSS) -  Nora Mojsejová sa prezliekla do nových šiat ! „Očakávam dobrý výsledok, tak som sa nahodila slávnostnejšie,“ s úsmevom nám prezradila. Šaty sú čiernohnedé zdobené ozdobnými kamienkami a opäť jej vlastnej značky. Uvidíme, či sa šéfka SSS prezlečie ešte raz.

Centrála SSS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: topky)

Centrála SSS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: topky)

21:49 (KDH) - Novinárov a všetkých prítomných vyzvali, aby dojedli a presunuli sa do foyeru. Tam sa bude s napätím čakať na prvé výsledky.

21:46 (Most-Híd) - Prítomní novinári stále čakajú na predsedu Bugára. Mal by doraziť približne o dvadsať minút.

21:43 (KDH) - V centrále chýba Daniel Lipšic, ktorý ako minister vnútra odišiel na výjazd kvôli požiaru hradu Krásna Hôrka.

21:41 (OĽaNO) - Každú chvíľu by mal doraziť Igor Matovič. Kandidátov aj novinárov ponúkajú okrem chlebíčkov už aj teplým jedlom. V ponuke sú rezne, šúľance, kotlíkový guláš, pečené rebierka.

21:27 (KDH) - Salónik sa zapĺňa stále novými a novými hosťami, ktorí majú na pečené prasiatko zjavne zálusk. Po pár minútach od rozkrojenia je z neho už iba polovica. Doslova mizne pred očami.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

21:30 (SDKÚ) - Premiérka odišla z DK Ružinov. Vyprevadil ju podpredseda strany Ivan Mikloš. Pri médiách sa pristavil aj exminister obrany Martin Fedor, ktorý bude "veľmi rád, ak budeme úspešní." Za úspech pokladá dvojciferný výsledok.

21:33 (SMER-SD) - Blyskot fotoaparátov niečo naznačuje. Nie predseda zatiaľ nedorazil, došla večera.

21:18 (OĽaNO) - Príchod Igora Matoviča a Jozefa Viskupiča sa očakáva o pol desiatej. Kandidáti sa zatiaľ hostia chlebíčkami, rôznymi nápojmi. Rozprávajú sa v hlúčikoch, zdá sa, že sú pozitívne naladení. Očakáva sa príchod vedenia strany.

Na veľkoplošnej obrazovke sú na striedačku pustené správy. Novinári zatiaľ sedia vo vedľajšej miestnosti, kde sledujú na dvoch obrazovkách duchaplné rozhovory farmárov.

Volebná centrála Matoviča
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

21:13 (KDH) - Bohatá tabuľa sa ešte rozšírila. Napokon nebolo iba jedno pečené prasa, ale rovno dve. Ján Figeľ však s jeho rozkrojením chvíľu váhal a radšej si počkal na odborníka. Potom všetkým zaželal dobrú chuť a na zdravie.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

21:12 (SaS) - Radičová pobudla v Liberálnom dome asi desať minút. V priateľskej atmosfére sa rozprávala s ministrom hospodárstva Jurajom Miškovom, predsedom poslaneckého klubu SaS Jozefom Kollárom i bývalým šéfom rezortu obrany Ľubomírom Galkom. Pri odchode Sulíkovi zaželala, aby dokázal nájsť pre SaS voličskú základňu a partnerov, ktorí budú schopní hľadať kompromisné riešenia.

Radičová v centrále SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

21:05 (SDKÚ) - Radičová a Dzurinda sa stretli priamo pred kamerami.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: topky)

21:10 (SMER SD) - Predseda Fico má doraziť každú chvíľu, v centrále ho čaká aktuálne 40 novinárov.

21:09 (OĽaNO) - Kontroverzný kandidát Daniel Marko, ktorý postavil svoju kampaň na tom, že po tom, čo sa dostane do parlamentu, bude rozhodovať výhradne podľa vôle ľudí (online hlasovaním, diskusiami, názormi čo najširšieho okruhu ľudí), je z vývoja udalostí nadšený. Očakáva, že OĽaNO dostanú 6-7 %. Jeho kampaň mala vraj na Facebooku veľký úspech.

21:05 (SaS) - Návšteva Ivety Radičovej v centrále strany Sloboda a Solidarita

Radičová v centrále SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Radičová v centrále SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Radičová v centrále SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

21:00 (SDKÚ) - Práve v tej chvíli do budovy dorazila aj premiérka Radičová a zvítala sa s Dzurindom.

20:55 (SDKÚ) - "Zo spätného pohľadu musím priznať, že Gorila ovplyvnila výsledky volieb a nepochybne v náš neprospech." Priznal to pred malou chvíľou predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda pri príchode do svojej centrály. Ako konkrétne, to sa podľa neho uvidí "o pár hodín."
 
S Ivetou Radičovou, ktorej príchod sa očakáva každú chvíľu, sa chce rozlúčiť tým, že sa "dobre porozprávajú, ako vždy." Dzurinda pevne verí, že SDKÚ sa do parlamentu dostane.

20:50 (SMER-SD) - Niektorých novinárov prepadol hlad, teplý bufet ešte k dispozícii nie je, takže si môžu dať minerálku alebo kávu či čaj. Jedna misa ponúka ovocie.

20:55 (KDH) - Na stôl priniesli pečené prasiatko. Zdá sa, že KDH si zlé volebné výsledky nepripúšťa a už vopred sa pripravilo na oslavy.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

20:48 (Most-Híd) - V stane sa nachádzajú poslanci József Nagy, Gábor Gál a László Soymos. Chvíľku sa rozprávali v trojici a potom sa rozpŕchli po stane.

20:51 (OĽaNO) Flag Ship Alojza Hlinu sa postupne zapĺňa kandidátmi. 50 minút po oficiálnom začiatku ich tu je zatiaľ len okolo 30.

Hlina
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

20:48 (OĽaNO) - Ako prvý pred novinárov predstúpil Alojz Hlina. Nechce veštiť výsledky volieb a či sa z neho stane poslanec, ale povedal, že všetci sa budú musieť naučiť správať politicky. Pripúšťa, že ak by OĽaNO neuspeli, bol by sklamaný, keďže do kampane vrazil energiu a peniaze.

20: 45 (SMER SD) - Ako sa do takejto miestnosti zmestí sto ľudí s technikou? Nechajme sa prekvapiť.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)

20:40 (SMER-SD) - Padol prísľub. Predseda Fico dorazí do 30 - 45 minút a príde aj pozdravit novinárov!

20:40 (KDH) - V centrále KDH vládne uvoľnená atmosféra. Z politikov sa vytvorili diskutujúce hlúčky, ktoré sa sem-tam občerstvujú niečím malým pod zub. Okrem spravodajských relácií na jednej z obrazoviek dokonca beží reality šou.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

20:35 (SaS) - Radičová priniesla Sulíkovi červený balónik. Greksa mu ho hneď prepichol, pretože nebol zelený. Radičová na oplátku odmietla biele víno.

20:25 (SSS) - Šéfka Strany Slobodného Slova Nora Mojsejová je už vo svojej volebnej centrále. Zatiaľ sedí za zavretými dverami so svojimi najbližšími spolupracovníkmi a rozoberá dnešný deň. „Vyjadrí sa pre média, až okolo 22:00 hodiny, keď budú už predbežné výsledky,“ povedal nám Braňo Mojsej.

Nora Mosejová
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

Nora Mosejová
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

Nora Mosejová
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

20:28 (Most-Híd) - Pár minút po ôsmej hodine prišla Iveta Radičová. Približne štvrť hodinu podebatovala s predstaviteľmi strany a odišla.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)

20:32 (SaS) - Premiérka Iveta Radičová zavítala aj na centrálu SaS.

20:32 (SaS) - Vyhlásenie Richarda Sulíka si môžete prečítať tu.

20:27 (SDKÚ) - Do budovy dorazil košický šéf strany Viliam Novotný. Ako prezradil, nepredpokladá, že SDKÚ dosiahne 15 percent z minulých volieb. Potešila ho kandidatúra Lucie Žitňanskej na predsedníčku strany, nepovedal však, či ju krúžkoval.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: topky)

20:20 (KDH) - Predseda KDH Ján Figeľ oficiálne privítal všetkých prítomných v salóniku. S pohárom červeného vína v ruke uviedol, že červená je dobrá farba pre víno, ale zlá pre politiku.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

 

20:27 (SMER-SD) - Kino v centrále, na plátno sa dostáva obraz spravodajskej televízie, sú to zatiaľ jediné ponúknuté informácie.

20:18 (SaS) - Rozhovory medzi politikmi SaS sú už v plnom prúde. Hrá kapela Sláva Repašského. Atmosféra je výborná a skôr pripomína začiatok párty ako suchú centrálu politickej strany.

Centrála SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Centrála SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Centrála SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

20:15 (SMER SD) - Jediný rozruch robia televízne štáby, snažia si chytiť čo najlepšie miesto na pripravovanú tlačovku. Novinárov zaujala správa o pomerne vysokej účasti voličov v Bratislave, kde by sa tak mohlo rozhodnúť o výsledku.

20:15 (OĽaNO) - Kandidáti na poslancov hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti sa pomaly začínajú schádzať na druhom poschodí reštaurácie Flag Ship Restaurant na bratislavskom Námestí SNP, ktorá patrí kandidátovi na poslanca Alojzovi Hlinovi. Čelní predstavitelia zatiaľ nedorazili. Spodnú časť reštaurácie zatiaľ okupujú skutoční obyčajní ľudia, popíjajú pivko a kávu. Obzerajú sa po prichádzajúcich hosťoch. Na veľkoplošnej obrazovke na pódiu za barom sa budú zobrazovať výsledky volieb.

20:05 (SaS) - Sulík prišiel v dobrej nálade. Pevne verí v to, že strana sa do parlamentu dostane.

20:00 (SDKÚ) - Čelní predstavitelia strany sa zatiaľ neukázali v priestoroch, ktoré pomaly ale iste obsadzujú novinári. Výnimku tvoril minister Eugen Jurzyca, ktorý sa na chvíľu mihol vo foyeri.

Novinári momentálne preberajú tri témy - pohostenie na prvom poschodí je napokon len pre potentátov strany, chabú náhradu tvorí stolík s niekoľkými chlebíkmi. Druhá téma je klasická, povolebná koalícia. Špekuluje sa, či je spojenie Smeru s Mostom a KDH naozaj také isté. Treťou témou je voličská účasť, ktorá je podľa TA3 prekvapivo vysoká.

20:00 (KDH) - Iveta Radičová sa zdržala v centrále KDH necelých 20 minút. Vyjadrenia predsedu strany Jána Figeľa pri príchode si môžete prečítať TU.

19:50 (SSS) - Nora Mojsejová bude netrpezlivo očakávať prvé výsledky predčasných volieb so svojimi prívržencami v centrále strany na Čermeľskej ceste v Košiciach. Otvárajú ju o 20:00 hodiny. Nora Mojsejová sľubuje príjemnú atmosféru aj bohaté pohostenie. Na rozdiel od ostatných strán bude Mojsejová hostiť novinárov a spolustranníkov v rodinnom dome. 

Centrála Mojsejovej strany
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Miro Vacula)

20:00 (Most-Híd) - Stan už je takmer plný. O chvíľu by mala prísť aj premiérka Iveta Radičová.

19:59 (SaS) Do centrály strany dorazil aj predseda Richard Sulík. Predbehli ho jedine Ján Kollár a Marián Greksa.

19:40 (KDH)
Premiérka Iveta Radičová v centrále KDH bola rovnako stručná ako pred pár minútami Ján Figeľ. Novinárov na konci rozhovoru však obdarila úsmevom.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

 

19:50 (SMER SD) - Zatiaľ v centrále nie je nikto z predstaviteľov strany. Predseda sa usmieva iba z fliaš.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)

19:22 (Most-Híd) - Predseda strany Bugár by mal do centrály doraziť až okolo desiatej hodiny večer, pretože je teraz na svadbe.

19:17 (Most-Híd) Na volebnú noc si pripravil stan. Všade naokolo sú oranžové balóniky.

Priebeh volieb
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Filip Minár)

19:40 (SMER SD) - Do budovy sa dostanú iba akreditovaní novinári, očakávaná je asi stovka. Okrem Slovákov prídu aj Poliaci, Česi a žurnalisti z Veľkej Británie.

19:28 (SaS) - Fotografie z centrály strany Richarda Sulíka

Centrála SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Centrála SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Centrála SaS
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

19:26 (SaS) - V centrále liberálov v Liberálnom dome sa pomaly zbiehajú novinári. Politici chýbajú. Prípravy však vrcholia, na stoloch nechýbajú chutné pagáče, obložené chleby a minerálky. Na pódiu sa pripravujú muzikanti, ktorí budú saskárom spríjemňovať večer. 

19:20 (KDH) - Šéf KDH prišiel v dobrej nálade. Poskytol krátky rozhovor médiám a zmizol za zatvorenými dverami. V centrále sa očakáva aj návšteva premiérky Ivety Radičovej.

18:50 (KDH) - Do centrály dorazil minister zdravotníctva Ivan Uhliarik. Zjavne ho premohol hlad a ochutnal aj dobroty z cateringu.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)

 

18:30 (KDH) - V centrále KDH na Bajkalskej ulici v Bratislave sa robia posledné úpravy. Pomaličky sa trúsia aj zástupcovia médií. Priestory sú slávnostne vyzdobené a pripravené na volebnú noc.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: Topky.sk)


18.30 (SMER-SD) - Do centrály Smeru na ružinovskej Súmračnej ulici, ktorá je len na skok od svojho veľkého rivala SDKÚ, zatiaľ nepúšťajú. "Ľutujem, miestnosť pre novinárov bude sprístupnená až o 19-tej," povedal nám vrátnik pri vstupe do budovy.

18:30 (SDKÚ) - Sídlo SDKÚ v dome kultúry v bratislavskom Ružinove je zatiaľ pokojné. Brigádničky pŕave ukončili prípravy cateringu. Hlúčik prítomných novinárov, ktorí predčasne dorazili na miesto, si vydýchol. Kolovali totiž reči, že modrí tieto voľby žiadne pohostenie neprichystali.

Šéfovia pravice predčasne ukončili
Zobraziť galériu (59)
 (Zdroj: topky)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu