Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Fico: Víťaz volieb vyhrá cestu do pekla

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA – Víťaz marcových parlamentných volieb vyhrá podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica cestu do pekla.

„Dôležité je to, že nová vláda sa bude môcť oprieť o výsledky volieb. Som stále presvedčený, že to môže byť vláda, ktorá bude zložená iba z dvoch politických subjektov. Môže to byť vláda veľmi stabilná. Nebude to mať ľahké. Tvrdím, že ten, kto vyhrá voľby a bude niesť najväčšiu zodpovednosť, tak vyhrá cestu do pekla. A táto cesta zväčša býva dláždená dobrými úmyslami, ale je to cesta do pekla,“ vyhlásil Fico v rozhovore.

Druhá vec podľa Fica je, či sa Smer-SD má naozaj báť toho, či takúto výzvu akceptuje alebo nie. „Ak vieme, že dedičstvo, ktoré nám zanechala vláda Ivety Radičovej, je katastrofálne, mali by sme sa správať utilitárne a povedať, že s týmto nechceme nič mať a od toho ruky preč? Naopak, máme jasný cieľ voľby vyhrať, zostavovať novú vládu a začať postupne reagovať na tie výzvy, ktoré prináša doba. Ale bude to pekelná cesta. O tom som úplne presvedčený, že to bude pre politikov veľmi ťažké,“ zdôraznil.

Fico však nechce plašiť. Naopak, chce verejnosti povedať, že určite bude Smer-SD robiť štandardnú ochranársku politiku pre ľudí s nízkymi a strednými príjmami.

„To bude veľmi významná súčasť nášho pôsobenia, ak vo voľbách dosiahneme taký výsledok, že budeme môcť byť súčasťou novej vlády. Rovnako, a pracujem na tom veľmi intenzívne už teraz, musí vláda robiť všetko pre podporu hospodárskeho rastu a zamestnanosti. Bez tohto môžeme škrtať, škrtať a škrtať. Budeme mať krásne čísla, ale budú za nami desaťtisíce, možno státisíce mŕtvol, obrazne povedané, a teda ľudí, ktorí budú bez roboty,“ upozornil.

Aj preto úspory, ktoré štát získa napríklad škrtmi vo verejnej správe, ktoré štát získa napríklad tým, že sa zdania banky, že sa môžu zvýšiť dane pre bohatých a silných, toto všetko treba podľa Fica dať na podporu hospodárskeho rastu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu