Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Kampaň 99% financuje päť ľudí, medzi nimi aj nezamestnaný

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na slovenskej politickej scéne sa možno už čoskoro objaví nová strana. Podpisy na registráciu zbiera občianska iniciatíva s názvom 99 %. Tá má bilbordy po celom Slovensku a až do dnešného dňa nebolo jasné, kto za projektom stojí, ani kto ho financuje.

Na internetovej stránke www.99percent.sk, ktorú prevádzkuje OZ Občan v akcii, sa dnes objavilo vyhlásenie občianskej iniciatívy.

"Občianska iniciatíva 99% pozýva k spolupráci všetkých, ktorí vidia, že naša krajina má neschopných politických predstaviteľov a chcú, aby o kvalite nášho života, o našich rodinách a o budúcnosti našich detí rozhodovali zodpovední ľudia," píše sa vo vyhlásení, ktoré podpísali Ján Šido, Monika Albertiová, Peter Cibula, Milan Mrázik a Mário Radačovský. "Kto sme? Sme bežní ľudia a trápi nás, že Slovensko je na zlej ceste," píšu.

Ako agentúre SITA povedala Michaela Salajová z tlačového oddelenia subjektu 99 %, podpisy zbierajú, ale nevedia, či sa ich podarí zozbierať dostatok. "Občianska iniciatíva 99 % nie sú žiadne celebrity ani poslanci, takže nevedia nič urýchliť ani nič vybaviť "skratkou", takže či sa to dá stihnúť, je veľmi pochybné," hovorí Salajová. Ich strana by podľa jej slov nebola ani pravicovou ani ľavicovou.

"Nechceme ťahať Slovensko doľava ani doprava, ale dopredu. Nestaráme sa o to, či je niečo ľavicové, alebo pravicové, ale o to, čo je správne," dodala.

Bilbordovú kampaň podľa Salajovej financujú zverejnení signatári zo svojich finančných prostriedkov. Šido je podľa informácií zverejnených na stránke nezamestnaný, Albertiová pracuje ako knihovníčka, Cibula ako zástupca riaditeľa banky, Mrázik je neurochirurgom a Radačovský riaditeľom medzinárodného baletného súboru.

"Občianska iniciatíva 99 % nemá šéfa. Pozýva k spolupráci všetkých, ktorí vidia, že naša krajina má neschopných politických predstaviteľov," uzavrela Salajová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu