Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Mojsejová o strane: Nebudem sa fotiť ako teľa s rukou pod bradou

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová (Zdroj: Stanislav Bošnovič)

KOŠICE - Košická podnikateľka Nora Mojsejová bude kandidovať v predčasných marcových parlamentných voľbách na čele vlastného politického subjektu Strana slobodné slovo - Nory Mojsejovej. Stranu získala od bývalého politika Pavla Ruska, ktorý jej odovzdal svoju ANO a Mojsejová tak nemusela doložiť 10 tisíc podpisov potrebných na registráciu nového subjektu.

Mojsejová potvrdila, že Ruska oslovila ona. "Mala som dosť krátky čas na zozbieranie podpisov. Za tri týždne som ich vyzbierala 9127 a nestihla by som to. No ja mám vždy aj plán B, mám stále pre všetko riešenie," uistila. Pre politiku sa v tomto čase rozhodla údajne preto, lebo musí konať pod tlakom. "Keby som stranu pripravovala rok, tak na to by som nemala nervy. Ľudia ma vyzývali už dávno, aby som do politiky šla a myslím si, že teraz nastal vhodný čas," tvrdí.
      
Podnikateľka bude líderkou strany aj jej kandidátky. Subjekt však nebude mať krajské ani mestské organizácie. "Bude to strana s jedným predsedom, tromi podpredsedami a tajomníkom," vysvetlila. Mená zatiaľ zverejniť nechcela. Na obsadení 150-člennej kandidačnej listiny stále pracuje, a to formou pohovorov s ľuďmi, ktorí sa jej sami hlásia. "Nebudú to žiadne známe tváre. Kandidátka je otvorená ľuďom, ktorí chcú zmenu," povedala. Jej manžel Braňo kandidovať nebude, lebo to nechce. "On bude sympatizantom strany a bude mi pomáhať agitovať ľudí, aby ma volili," avizovala.
      
Mojsejová si nemyslí, že dostať sa do parlamentu je náročné. "Treba to nechať na ľuďoch, a keď to nebolo ťažké pre tých, ktorí sú tam dnes, tak to nebude ťažké ani pre mňa," myslí si. Podnikateľka priznala, že zo súčasnej politickej scény jej nie je sympatický nikto. "Ja nehovorím, že chcem ísť do vlády. Ja chcem ísť do parlamentu, a už len preto, aby si nemohol každý robiť, čo chce. To isté počúvame 20 rokov - o HDP, o DPH, o eurovale, a nič sa nerobí. Stále si len nadávajú a mne hovoria, že som vulgárna," upozornila.
      
Volebná kampaň Strany slobodné slovo - Nory Mojsejovej bude internetová. "Chcem sa prihovárať najmä mladým ľuďom, ktorí chcú zmenu. Nedám ani cent na billboardy, nebudem sa fotiť ako teľa s rukou pod bradou. Kampaň bude aj osobná, možno pôjdem na nejaké podujatia, kde Braňo hrá a oni chcú, aby som prišla. Nič megalomanské to nebude," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu