Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bolo by nezodpovedné odovzdať krajinu do rúk amatérskej opozície, tvrdí Žiga

Peter Žiga
Peter Žiga (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Robert Fico svojím rozhodnutím ukázal, že na prvom mieste myslí na stabilitu Slovenska a že mu na krajine záleží oveľa viac ako na funkcii. Uviedol to minister hospodárstva a podpredseda Smeru-SD Peter Žiga v reakcii na rozhodnutie premiéra podať demisiu, ak prezident SR Andrej Kiska akceptuje jeho požiadavky.

"Je to historicky prvý premiér, ktorý dokázal urobiť takéto vážne rozhodnutie. Bolo by nezodpovedné odovzdať krajinu do rúk amatérskej opozície," doplnil Žiga.

Predseda vlády Robert Fico oznámil, že je pripravený podať demisiu. Po rokovaní s prezidentom SR Andrejom Kiskom, ktoré už absolvoval, má však tri podmienky. Hlava štátu bude rešpektovať, že nového premiéra nominuje Smer-SD, že bude rešpektovať koaličnú zmluvu troch strán a výsledky parlamentných volieb, podľa ktorých má súčasná koalícia efektívnu väčšinu.

Robert Fico sa domnieva, že ak by v súčasnej situácii došlo na Slovensku k predčasným parlamentným voľbám, sprevádzal by ich chaos a nestabilita. "Je dôležité, aby súčasná vládna koalícia naďalej napĺňala svoj mandát od voličov. SR je v dobrej kondícii, čo je aj zásluhou súčasnej vládnej koalície. Preto je našou povinnosťou aj naďalej napĺňať vôľu ľudí a neodovzdať štát opozičným amatérom a krikľúňom," odkázal Fico s tým, že on osobne je pre to ochotný urobiť maximum.

Viac o téme: Peter Žiga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu