Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kiska: Lídri sľúbili, že zabezpečia aspoň 76 poslancov, ktorí s riešením krízy budú súhlasiť

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: TASR - KP SR/Marián Garaj)

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska potvrdil, že sa dnes stretol s predsedami koaličných strán, ktorí ho informovali o ich návrhu riešenia politickej krízy na Slovensku.

Informovali ho tiež, že prinesú minimálne 76 podpisov poslancov Národnej rady SR, ktorí budú podporovať návrh riešenia vládnej koalície. Reakciu prezidenta na dnešné vyhlásenie koaličných lídrov Roberta Fica (Smer-SD), Andreja Danka (SNS) a Bélu Bugára (Most-Híd) poskytol jeho hovorca Roman Krpelan.

Premiér Robert Fico je pripravený podať demisiu, ak prezident SR Andrej Kiska bude akceptovať jeho podmienky. Informoval o tom premiér Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného vyhlásenia lídrov vládnej koalície Andreja Danka (SNS) a Bélu Bugára (Most-Híd). Fico ostane predsedom Smeru-SD.

Podmienky sú, že prezident bude akceptovať výsledky parlamentných volieb z roku 2016, bude akceptovať koaličnú zmluvu, a to, že nového premiéra navrhne najsilnejšia strana Smer-SD. Podľa informácií by novým premiérom mal byť súčasný podpredseda vlády Peter Pellegrini. Predčasné voľby teda podľa Fica nebudú, lebo by "bol chaos". Most-Híd sa pritom v pondelok uzniesol, že buď budú predčasné voľby, alebo vystúpia z koalície.

Viac o téme: Andrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu