Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Poslanecký klub Mostu zostáva jednotný, tvrdí Hrnčiar

Andrej Hrnčiar
Andrej Hrnčiar (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA – Poslanecký klub Most-Híd zostane podľa podpredsedu parlamentu Andreja Hrnčiara jednotný. Ako povedal dnes, predsedníctvo strany podľa pondelkového rozhodnutia republikovej rady posúdilo novú situáciu a súhlasilo s postupom, na ktorom sa dohodli koaliční lídri.

„My to rešpektujeme,“ povedal Hrnčiar, ktorý je jedným zo štvorice poslancov, čo do poslaneckého klubu Mostu prišli v roku 2016 zo strany Sieť.

Premiér Robert Fico je pripravený podať demisiu, ak prezident SR Andrej Kiska bude akceptovať jeho podmienky. Informoval o tom premiér Robert Fico (Smer-SD) počas spoločného vyhlásenia lídrov vládnej koalície Andrejom Dankom (SNS) a Bélom Bugárom (Most-Híd). Fico ostane predsedom Smeru-SD.

Podmienky sú, že prezident bude akceptovať výsledky parlamentných volie z roku 2016, bude akceptovať koaličnú zmluvu, a to, že nového premiéra navrhne najsilnejšia strana Smer-SD. Podľa informácií by novým premiérom mal byť súčasný podpredseda vlády Peter Pellegrini. Predčasné voľby teda podľa Fica nebudú, lebo by "bol chaos". Most-Híd sa pritom v pondelok uzniesol, že buď budú predčasné voľby, alebo vystúpia z koalície.

Viac o téme: Andrej Hrnčiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu