Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslanci Mosta-Híd rešpektujú platné uznesenie, strana rokuje o predčasných voľbách

Na snímke podpredsedovia NR SR vpravo Béla Bugár a vľavo Andrej Hrnčiar (Most-Híd)
Na snímke podpredsedovia NR SR vpravo Béla Bugár a vľavo Andrej Hrnčiar (Most-Híd) (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd rokuje o predčasných voľbách. Je platné uznesenie z pondelňajšej Republikovej rady Mosta-Híd, každý poslanec v klube Mosta-Híd to rešpektuje a bude hlasovať v súlade s týmto uznesením.

Dnes to v NR SR pre novinárov povedal podpredseda parlamentu Andrej Hrnčiar (klub Mosta-Híd). Ako dodal, on aj jeho kolegovia sa s uznesením "plne stotožňujú". Na hypotetické otázky nechcel špekulovať.

"Most rokuje o predčasných voľbách, verím, že tieto rokovania čím skôr dospejú do úspešného konca. Celý klub Mosta bude hlasovať v súlade s uznesením," povedal Hrnčiar s tým, že by sa to malo vyriešiť do najbližších hodín, maximálne dní. Vysvetlil, že s premiérom a predsedom Smeru Robertom Fico rokuje Béla Bugár. Vylúčil, že či už on alebo jeho kolegovia, ktorí do klubu Mosta prestúpili po rozpade Siete, by sa s niekym stretli a rokovali o situácii. Opakoval, že budú hlasovať v súlade s klubom.

V pondelok zasadla Republiková rada Mosta-Híd. Buď budú predčasné parlamentné voľby, alebo vystúpia z koalície, uzniesli sa. Od utorka rána prebiehajú rokovania v rôznych formátoch, vrátane koaličných rokovaní.

Viac o téme: Most-HídAndrej Hrnčiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu