Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Česko Slovensko našlo talent: Je to cudzinec!

Atai Omurzakov sa takto tešil z rozprávkovej výhry. Zobraziť galériu (34)
Atai Omurzakov sa takto tešil z rozprávkovej výhry.

BRATISLAVA – Meno víťaza je už známe! Tanečník Atai Omurzakov z Kirgizska (21) na nedeľný večer len tak ľahko nezabudne. Okrem toho, že uspel v konkurencii deviatich súperov, v šou Česko Slovensko ma talent triumfoval aj napriek tomu, že je cudzinec. Výhra v podobe rozprávkovej sumy 100 tisíc eur a angažmánu v Las Vegas mu vyrazila dych. Mladík sa po oznámení výsledkov zosypal na zem a nevedel nájsť vhodné slová!

Napätie do poslednej chvíle! Nedeľné finále talentovej šou sa nieslo v znamení kvalitných výkonov. Porota desiatku súťažiacich počas večera neustále chválila a meno favorita sa nedalo určiť len tak jednoducho. Keď sa však na pódiu objavil mladý tanečník Atai Omurzakov, svojím vystúpením všetkých očaril. A vyzerá to tak, že jeho číslo dostalo aj esemeskujúich divákov. Mladík z Kirgizska sa totiž stal absolútnym víťazom talentovej šou.

V tzv. užšom výbere sa ocitol spoločne s formáciou La Gioia a akrobatmi z cirkusu Jo-Joo. Po tom, čo moderátori poslali operných spevákov preč z pódia, bolo medzi súťažiacimi cítiť napätie. Definitívny verdikt v prospech tanečníka položil Ataia na zem. Zdvihol sa až po chvíli, keď mu prišiel gratulovať jeho kamarát Milan. „Ďakujem každému, kto mi fandil, venoval svoj čas, esemesku. Je to moja prvá výhra v živote, veľmi vám všetkým ďakujem,“ poznamenal víťaz po chvíľke mlčania, kedy hľadal vhodné slová.

Ani mladí akrobati neskrývali svoje emócie. Na ich tvárach bolo vidno, že ich neúspech dosť mrzí. „Vy ste najväčšie talenty z Čiech a Slovenska v tejto šou. Vaša budúcnosť je v znamení reprezentácie našich krajín v zahraničí. Vyhrali ste za Čechy a Slovensko a Atai vyhral celú súťaž,“ poznamenal smerom k nim porotca Jaro Slávik.

Galéria: Fotoreportáž z finálového kola Česko Slovensko má talent

Poriadne vypäté chvíle zažívala aj malá speváčka Adéla Ferencová. Tá sa podobne ako v semifinálovom kole rozplakala priamo na pódiu. Tentokrát to však neboli slzy šťastia. Adéla sa postavila na pódium s tým, aby zaspievala pieseň od Katy Perry. Avšak namiesto toho, aby sa z mikrofónu ozýval spev, bolo počuť len vzlykanie.

V tom momente sa k dievčatku rozbehol moderátor Pyco, ktorý sa usiloval vzniknutú situáciu zachrániť. Zrejme si myslel, že dôvodom jej plaču je nervozita. Lucie Bílá sa dokonca ponúkla, že si k nej sadne priamo na pódium, aby jej pomohla prekonať strach. Napokon však vysvitlo, že dôvodom Adelinho plaču boli technické problémy. Dievčatko vraj nepočulo hudbu.  „Nič sa nedeje. Pustíme ju znova,“ poznamenal Pyco a spoločne s Jakubom Prachařom nechal vyplašenú speváčku samu na pódiu.

Ani spomínané problémy však Ferencovú nerozhodili. Podala totiž výkon, za ktorý zožala obrovskú pochvalu od poroty aj publika. Diváci dokonca skandovali jej meno. „Musím ti povedať, že máš môj obdiv. Keby sa okolo mňa dialo to, čo okolo teba, nezačnem ani na osemnásty raz,“ poznamenal smerom k dievčatku porotca Dejdar. Pochvalami nešetrili ani jeho kolegovia. Na výhru to však nestačilo...

Atai Omurzakov bude online v pondelok o 10:00. Pýtajte sa TU.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu