Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Po Demitrovi pomenujú štadión aj základnú školu!

Základná škola v Dubnici nad Váhom Zobraziť galériu (2)
Základná škola v Dubnici nad Váhom

TRENČÍN - Zimný štadión v Trenčíne bude niesť meno hokejovej legendy Pavla Demitru.

"Mesto Trenčín vyjadruje hlbokú, úprimnú sústrasť rodine Pavla Demitru a jeho blízkym. Ihneď ako som sa dozvedel o tejto tragédii, kondoloval som manželke pána Demitru, nechal zavesiť čiernu zástavu na mestskom úrade a navrhol, že zimný štadión na Sihoti ponesie meno ikony trenčianskeho hokeja,“ uviedol trenčiansky primátor Richard Rybníček. Zároveň vyjadril sústrasť rodinám a blízkym všetkých obetí leteckej havárie pri Jaroslavli.

"Ľudia podvečer chodili v dresoch s číslom 38, ktoré bolo legendárne. Od 7. septembra je sväté. Celé mesto vyjadruje úprimnú sústrasť rodine Pavla Demitru a jeho blízkym. Svet sa zdá niekedy nespravodlivý. Jedno z mála, čo mesto v týchto ťažkých chvíľach môže urobiť pre pána Demitru je, že zimný štadión na Sihoti ponesie jeho meno," povedal hovorca Trenčína Richard Nemec.

Do čierneho sa odela aj základná škola na sídlisku Centrum v Dubnici nad Váhom. Od rána sa vo vestibule školy podpisovali do kondolenčnej knihy zronení a uplakaní žiaci i zamestnanci školy.

"Paľo bol jedným z prvých žiakov tejto školy, hneď po jej otvorení. Prišiel sem ako druháčik a až do deviatej triedy bol žiakom našej školy. Plánoval som, že na budúci rok, keď bude škola oslavovať 30. výročie založenia, bude tým najčestnejším hosťom práve Paľo Demitra. Bohužiaľ, tá stolička po ňom zostane prázdna. Takmer tretina chlapcov z tejto školy sú hokejisti, ktorí chodia do športových tried. Pre nich bol Paľo športovým i ľudským vzorom," povedal riaditeľ školy Ferdinand Brunovský.

Ako dodal, hokej v Dubnici prežíva pre problémy so zimným štadiónom zložité chvíle. "Chlapci chodia trénovať do Trenčína na štadión jeho kamaráta Mariána Gáboríka. I preto som posledný týždeň pripravoval list pre Paľa. Chcel som ho požiadať, či by nám s tým nepomohol. Ten list už nedopíšem," hľadal slová Brunovský s tým, že požiada, aby ich škola niesla názov škola Paľa Demitru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu