Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záchranári našli všetky telá obetí, identifikovali 14, mená nezverejnili

Záchranári vyťahujú telá z vraku lietadla Zobraziť galériu (2)
Záchranári vyťahujú telá z vraku lietadla

MOSKVA - Ruskí záchranári našli telá všetkých 43 obetí stredajšej leteckej katastrofy hráčov klubu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Lokomotiv Jaroslavľ, ktorá zasiahla celý svet. Informuje o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na dôveryhodný zdroj z ministerstva pre mimoriadne udalosti.

Identifikovať sa podarilo už štrnásť osôb. Ako je známe, v stredu popoludní sa krátko po štarte z letiska v ruskom meste Jaroslavľ zrútilo lietadlo s hráčmi a realizačným tímom spomenutého mužstva, zahynul aj skúsený slovenský hokejista Pavol Demitra.

Najpravdepodobnejšou príčinou havárie stroja bolo podľa agentúry Interfax zlyhanie jedného z jeho motorov pri štarte. Ďalšie zdroje uviedli ako možnú príčinu nešťastia nekvalitné palivo.

Lietadlo viezlo hráčov ruského hokejového tímu Lokomotiv Jaroslavľ na úvodný zápas novej sezóny Kontinentálnej hokejovej ligy. Medzi obeťami je aj slovenský hokejista Pavol Demitra, ako aj českí hráči Jan Marek, Josef Vašíček a Karel Rachůnek.

Charterový stroj sovietskej výroby Jak-42 havaroval krátko po štarte z letiska asi 15 kilometrov od mesta Jaroslavľ.

K nehode došlo okolo 16.05 h moskovského času (14.05 h SELČ) za jasného a slnečného počasia. Lietadlo sa bezprostredne po štarte zrútilo asi 500 metrov od letiska. Čierne skrinky havarovaného lietadla zatiaľ neobjavili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu