Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Snehový betlehem si prišlo pozrieť toľko ľudí, až ho nebolo vidieť

K snehovému betlehemu sa nedalo dostať Zobraziť galériu (9)
K snehovému betlehemu sa nedalo dostať

VYSOKÉ TATRY - Každý rok vždy viac ako mesiac stavia známy tatranský chatár Peter Petras na Starolesnianskej poľane vedľa Rainerovej chaty veľký snehový betlehem. Stojí ho to veľa potu, aby sa na Troch kráľov ľudia mohli pri betleheme potešiť a odfotiť. Tento rok však prišlo toľko ľudí, že krásny betlehem takmer nebolo vidieť.

Známy chatár sa tento rok pri stavbe betlehemu veľmi trápil. Sám musel premiestniť tony snehu a vlastnými rukami do neho počas mrazivých dní vytesával betlehemské motívy. "Privodil som si zápal pľúc. Keď sa tento program skončí, zaľahnem do postele," povedal hostiteľ každoročného trojkráľového stretnutia pri Rainerovej chate. "Na jednej strane sa teším, že prišlo toľko ľudí. Na strane druhej som smutný, že sa z toho vytráca komorná a pokojná atmosféra. Chcel som, aby to bolo pokojné podujatie pre ozajstných milovníkov Tatier a nie folklórny festival.“

Vlani sa na Troch kráľov prišlo na Betlehem pozrieť asi 300 ľudí. Peter Petras to vtedy zaevidoval ako rekord. To však ešte netušil, že o rok neskôr príde takmer dvakrát toľko návštevníkov. Unikátny snehový betlehem bude na Rainerke až do pokročilej jari. Ľudia teda o nič neprídu, ak si ho prídu pozrieť kedykoľvek v nasledujúcich týždňoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu