Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

IVO: Slováci sú nespokojní s vyšetrovaním korupcie za Fica

Predseda Smeru Robert Fico
Predseda Smeru Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Väčšina občanov hodnotí priebeh vyšetrovania korupčných káuz na ministerstvách počas vlády Roberta Fica kriticky. Nespokojnosť vyjadrilo 56 percent respondentov, kým spokojnosť pociťovalo iba 17 percent.

Ďalších 27 percent sa o vyšetrovanie korupčných káuz nezaujíma, resp. sa k nemu nevie vyjadriť. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý v dňoch 3. až 9. novembra na reprezentatívnej vzorke 1038 ľudí uskutočnil Inštitút pre verejné otázky.

Nespokojnosť s priebehom vyšetrovania korupčných káuz na ministerstvách počas minulej vlády prevažuje nad spokojnosťou u opýtaných žien i mužov, respondentov všetkých vekových kategórií i všetkých vzdelanostných kategórií. Podobne prevažuje nespokojnosť nad spokojnosťou aj vo všetkých politických prostrediach, aj keď v niektorých menej výrazne. Silne kritický názor na priebeh vyšetrovania korupčných káuz má väčšina prívržencov všetkých strán súčasnej vládnej koalície. Respondenti odpovedali na otázku: "Generálny prokurátor SR má na stole viacero prípadov, ktoré čakajú na vyšetrenie a uzavretie. Do akej miery ste spokojný/á s priebehom vyšetrovania korupčných káuz na ministerstvách počas vlády Roberta Fica (nástenkový tender, sociálne podniky, predaj emisií atď.)?“ Informáciu poskytla Zora Bútorová z IVO.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu