Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Strelcom mal byť päťdesiatnik so zelenými tlmičmi sluchu!

Telá obetí Zobraziť galériu (6)
Telá obetí

DEVÍNSKA N. VES – Päťdesiatnik strednej postavy, zrejme so zelenými tlmičmi proti hluku na ušiach. Tak popisujú svedkovia strelca, ktorý dnes spustil masaker v Devínskej Novej Vsi. Polícia o tragickej streľbe hodiny mlčala a miestnych zaplavili špekulácie o obetiach streľby, počtoch strelcov, ako a kde sa pohybovali, ale hlavne o tom, čo sa vlastne stalo.

Bývalý starší policajt, sa vyberal na nákup a bol práve vo vchode na ulici P. Horova, keď začul streľbu. Ako sám tvrdí, uvidel „muža strednej postavy so zelenými tlmičmi na ušiach a samopalom.“ Videl ako dvakrát za sebou vystrelil dávkou zo samopalu na ľudí na zastávke. „Vbehol som späť do vchodu a dával som pozor, aby nikto zo susedov nevyšiel von,“ uviedol muž, ktorý nechcel prezradiť svoje meno. Streľba podľa neho trvala určite 7-8 minút. Strieľal dávkami ale hlavne jednotlivými ranami, podľa viacerých svedkov poukazovala streľba skôr na to, že by mohlo ísť o skúseného strelca, nešlo o streľbu v amoku.

Ďalší z očitých svedkov tvrdí, že strelec bol asi 50-ročný muž s prešedivenými vlasmi, ktorý mal na ušiach pravdepodobne zelené slúchadlá. "Rozhliadal sa akoby po balkónoch a potom som vždy počul streľbu," uviedol svedok. Vyzeralo to tak, akoby si svoje ciele vyberal náhodne. Keď prechádzalo osobné auto, tak po ňom strieľal. Ďalší obyvateľ ulice P. Horova videl, ako sa útočník skrýva vo výklenku pri salóne krásy. Ako tvrdil miestny mladík, do prestrelky s útočníkom išli len radoví policajti. Kukláči vyčkávali za rohom, dokonca prekračovali zraneného človeka, ktorý volal o pomoc. Útočníka začali prenasledovať, až keď prestal strieľať, tvrdil očitý svedok.

Na mieste streľby sú podľa svedkov stále telá niektorých obetí a pravdepodobne aj útočníka. Centrum Devínskej Novej Vsi je neprejazdné, viaceré miesta sú ohradené policajnými páskami.

Páchateľom bol zhruba 50-ročný muž. Päť ľudí zastrelil v byte, ďalšieho pri vchode bytovky, uviedol policajný prezident. Spišiak tvrdil, že strelec bol jeden, útočil samopalom, mal aj dve krátke guľové zbrane. Jeho motív nie je známy.

Obete, štyri ženy a dvaja muži, však vraj zrejme patrili k jednej rodine. Polícia muža neskôr obkolesila a ten sa potom zastrelil, pokračoval Spišiak.

Médiá pôvodne špekulovali, že strelcom je 15-ročný drogovo závislý mladík. Viacero ľudí je po streľbe zranených, niekoľko z nich leží v nemocnici. Medzi nimi je aj policajt, ktorý má podľa Lipšica prestrelenú hlavu.

"K osobe páchateľa zatiaľ sa nebudeme vyjadrovať, robíme operatívne previerky," poznamenal Spišiak.

K streľbe došlo na Ulici Pavla Horova neďaleko nákupného strediska pred desiatou dopoludnia, v mestskej časti následne miestnym rozhlasom vyzvali obyvateľov, aby nevychádzali z domovov. Miesto prestrelky aj vjazd do mestskej časti polícia uzavrela. Do oblasti bol vyslaný špecializovaný tím psychológov, ktorý má pomôcť rodinám a príbuzným obetí a zranených.



Stali ste sa svedkom mimoriadnej udalosti? Boli ste pri tom a podarilo sa vám zachytiť unikátne okamihy? Pošlite nám FOTO alebo VIDEO s krátkym popisom udalosti na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu