Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zuzana Cingeľová sa súdnou cestou domáha návratu do práce

Zuzana Cingeľová Zobraziť galériu (8)
Zuzana Cingeľová

KOŠICE – Nechcem peniaze. Chcem spravodlivosť, aby sa to už nikomu viac nestalo. Chcem naďalej pracovať v U.S. Steele na žeriave. Uviedla Zuzana Cingeľová na dnešnej tlačovej besede v Košiciach, kde novinárov informovala, že 26. mája sa uskutoční pojednávanie na košickom súde vo veci neplatnosti rozviazania jej pracovného pomeru s U.S. Steel Košice.

Podľa nej je podstata v tom, že sa odvážila verejne hovoriť o nedostatkoch a problémoch v závode studená valcovňa, kde pracovala na žeriave. "Najprv som sa snažila problém riešiť v rámci firmy, keďže sa nič nestalo, tak som musela verejne vystúpiť,“ povedala Cingeľová.

Ako uviedla, na súde bude požadovať vyslovenie neplatnosti okamžitého rozviazania pracovného pomeru, aby mohla ďalej pracovať na žeriave. Žiada tiež, aby súd uznal, že bola pod fyzickým i psychickým nátlakom. "Chcem, aby boli zverejnené mená ľudí, ktorí sa na tom podieľali. Nechcem žiadne peniaze, ale chcem, aby ľudia o tom vedeli a aby sa to už nikdy viac nikomu nestalo,“ vyhlásila Cingeľová.

Zuzana Cingeľová začala hladovku pred bránami spoločnosti U.S. Steel Košice, lebo podľa jej názoru boli v podniku porušované zásady ochrany bezpečnosti pri práci. Ako príklad uviedla, že zamestnanci podpisovali papier o absolvovaní školenia o bezpečnostných predpisoch, hoci sa žiadne neuskutočnilo. Po štyroch dňoch hladovky chcela nastúpiť do práce, no ako tvrdí, zamestnávateľ jej to neumožnil. Neskôr pre neospravedlnenú neprítomnosť v práci – absenciu, s ňou okamžite rozviazal pracovný pomer. Cingeľová tvrdí, že je dodnes nikto písomne nedoručil rozhodnutie o okamžitom zrušení pracovného pomeru a dozvedela sa to len z médií.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu