Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Česko nevydá pedofila Nováka, ten súhlasí s kastráciou

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA- Česká republika sa rozhodla nevydať na Slovensko odsúdeného slovenského pedofila Antonína Nováka, ktorý o to požiadal a slovenské ministerstvo mu vyhovelo. Oficiálny list práve cestuje na Slovensko. Na tlačovej besede to dnes povedala česká ministerka spravodlivosti Daniela Kovářová.

"Oznámenie slovenského ministerstva spravodlivosti, že s prevzatím menovaného súhlasí, sme dostali 21. októbra," potvrdila v novembri minulého roka pre aktuality.sk hovorkyňa českého ministerstva spravodlivosti Jitka Zinke. Slováci sa museli zaručiť, že Nováka nepustia.

Český súd odsúdil Slováka Antonína Nováka za sexuálne zneužitie a vraždu deväťročného Jakuba z Havlíčkovho Brodu na doživotie. Novák, ktorý je podľa znalcov homosexuálny pedofil, sa k vražde priznal a rodine chlapca sa ospravedlnil. "U Nováka sú splnené podmienky na doživotie," povedala súdu prokurátorka Hana Flídrová, ktorá odporučila jeho izoláciu od spoločnosti, pretože u neho neexistuje šanca na nápravu.

Novák vylákal v máji 2008 malého Jakuba k sebe na ubytovňu, kde ho sexuálne zneužil. Potom ho odviedol za mesto, zavraždil a telo ukryl. Polícia ho našla až po niekoľkých týždňoch. Podľa žalobkyne si počínal premyslene a chlapcovi nedal šancu prežiť, preto si zasluhuje najvyšší trest. Novákov obhajca Rudolf Fori poukázal na poľahčujúce okolnosti, najmä na priznanie viny, spoluprácu s vyšetrovateľmi a vyjadrenie ľútosti, na výšku trestu to však vplyv nemalo.

Novák bol v roku 2000 na Slovensku odsúdený za sexuálne zneužívanie detí na štyri a pol roka väzenia. Súd mu tiež uložil ústavnú liečbu, neskôr ho preradili do ambulantnej. Novák je podľa svojho obhajcu ochotný podstúpiť kastráciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu