Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Za zneužitie školáka dostal deväť a pol roka

ilustračné foto
ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest deväť a pol roka za zločin sexuálneho zneužívania deväťročného školáka potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre pedofila Jána Suju (24) z obce Čabradský Vrbovok v okrese Krupina. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné a sudca nariadil aj výkon trestu.

Suja koncom septembra 2008 vylákal školáka Patrika (9) za budovu materskej školy v Čabradskom Vrbovku. Tam ho vyzliekol, manipuloval s jeho pohlavnými orgánmi a zozadu sa pritláčal k nemu svojím pohlavným údom. Bozkával ho a keď sa chlapec bránil, uštedril mu úder do tváre. Znalci nezistili u Suju duševnú chorobu, iba ľahkú mentálnu retardáciu. Nemal ani zníženú rozpoznávaciu schopnosť.

Okresný súd vo Zvolene za to vymeral Sujovi trest 9,5 roka v ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia, pričom zohľadnil aj jeho rovnaký delikt z roku 2003. Suja vtedy vylákal do skleníka bývalého poľnohospodárskeho družstva v obci Čabradský Vrbovok 7-ročného chlapca a sexuálne ho zneužil, za čo ho odsúdili na štrnásť mesiacov nepodmienečne.

Pedofil sa voči verdiktu Okresného súdu vo Zvolene odvolal s tým, že chlapcovi neublížil a nijako ho nezneužil. Boli vraj kamaráti a Patrik mu pomáhal pri pasení kráv. Krajský súd však jeho odvolanie zamietol s poukázaním, že všetky dôkazy boli proti nemu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu