Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vnútro za nevydarenú akciu potrestá len policajta

Minister vnútra Robert Kaliňák
Minister vnútra Robert Kaliňák

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák nevyvodí zodpovednosť v prípade prevezenia výbušniny v lietadle z Popradu do írskeho Dublinu voči riaditeľovi hraničnej a cudzineckej polície Tiborovi Makovi, ani iným nadriadeným policajta, ktorý zlyhal pri sobotňajšom cvičení.

"Celý incident považujeme za individuálne profesionálne zlyhanie policajta, za ktoré bude samozrejme čeliť disciplinárnemu konaniu. Vyvodzovanie zodpovednosti voči jeho nadriadeným, ktorí sa informáciu dozvedeli neskoro a napokon sa rozhodujúcou mierou podieľali na riešení problému by bolo nespravodlivé a neadekvátne. Zvlášť riaditeľa hraničnej a cudzineckej polície Tibora Maka považujeme za skúseného experta, čo neraz v minulosti dokázal, ako napríklad počas úspešnej prípravy na vstup Slovenska do Schengenského priestoru," uviedol v stanovisku hovorca MV SR Erik Tomáš. Minister vnútra osobne situáciu nechcel komentovať, odvolal sa na svojho hovorcu.

Ako ďalej uviedol v stanovisku hovorca rezortu vnútra, minister vnútra Robert Kaliňák ešte v utorok telefonoval so svojim írskym partnerom a následne sa spojil aj s našim občanom, aby sa osobne ubezpečil, že už je na slobode a v poriadku, a zároveň sa mu ospravedlnil. Tomáš poznamenal, že podobné aktivizačné tréningy sú bežne aj na iných letiskách vo svete. "Z vyjadrení expertov je zrejmé, že pri týchto situáciách boli zainteresovaní občania po celú dobu v bezpečí," dodal Tomáš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu