Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nepodarená akcia slovenskej polície spôsobila paniku v Dubline

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

DUBLIN - Írska polícia dnes na pol dňa zatkla Slováka žijúceho v Dubline a v jeho byte našla 90 gramov trhaviny hexogén (RDX). Tá sa však do Írska dostala v dôsledku nevydarenej bezpečnostnej akcie slovenských bezpečnostných zložiek. O prípade informuje na svojej internetovej stránke írska rozhlasová a televízna spoločnosť RTÉ.

Írske úrady dnes zalarmovala slovenská polícia a priznala sa k nie príliš úspešnej akcii, ktorá prebiehala v sobotu na bratislavskom letisku. Policajti v rámci nej postrkali ôsmim nič netušiacim ľuďom čakajúcim na odlet do batožín výbušniny. Účelom bolo tieto výbušniny pri kontrole nájsť. V siedmich prípadoch sa to podarilo, v ôsmom nie. Štyridsaťdeväťročný slovenský elektromechanik, ktorý dlhodobo pracuje v Írsku, sa vrátil z vianočnej dovolenky do Dublinu aj s 90 gramami RDX bez toho, že by o tom vedel. Pre nepodarenú akciu slovenskej polície museli dnes v Dubline evakuovať niekoľko domov a úradov a hodinu a pol boli uzatvorené dve ulice.

Podľa RTÉ boli o celom prípade informované írske ministerstvá spravodlivosti aj zahraničných vecí a budú túto vec ďalej riešiť diplomatickou cestou. Minister vnútra Dermot Ahern bol podľa RTÉ veľmi znepokojený faktom, že írske úrady sa o všetkom dozvedeli až s trojdňovým meškaním.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu