Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dekanova dcéra má až dva pochybné tituly, píše Pravda

Trenčianska univerzita
Trenčianska univerzita

BRATISLAVA – Dcéra dekana má hneď dva tituly vďaka odpísanej diplomovke. Daniela Bánociová získala s tou istou prácou inžiniersky diplom nielen v Trenčíne, ale aj na Technickej univerzite v Košiciach. Časť z práce pritom skopírovala z internetu a zrejme tiež od inej študentky. Píše o tom Pravda.

Dcéra dekana fakulty sociálno-ekonomických vzťahov Daniela Bánociho z Trenčianskej univerzity vyštudovala v Trenčíne na inžinierku za deväť mesiacov. Obhajovala s prácou Inovatívne metódy vo vzdelávacom systéme. Podľa Pravdy a televízie Markíza rovnakú diplomovku už mala pri obhajobe v Košiciach, kde študovala riadne na strojníckej fakulte. Pre Trenčín zmenila len povinné údaje o škole. Celú vec potvrdil aj dekan strojníckej fakulty z Košíc Miroslav Badida, kde si v súčasnosti Bánociová robí doktorát.

"U nás bola táto diplomová práca obhajovaná 1. júna 2007, na Trenčianskej univerzite o dva dni neskôr," uviedol Badida vo relácii Paľba.

Takýto postup je podľa ministerstva školstva v rozpore so zákonom.

"Započítať sa môžu len skúšky, nie diplomová práca z inej školy,“ povedal nedávno minister Ján Mikolaj (SNS) v súvislosti s podobným prípadom.

Bánociová v diplomovke písala aj Matadore Púchov. Rovnaký text je na internetovej stránke gumárenskej spoločnosti. Kopírovanie diplomoviek je pritom nezákonné. Banóciová ani neuvádzala zdroje a citácie. Práca má takmer rovnaký názov s diplomovkou inej študentky z Trenčína Dariny Havierovej. Tá robila štátnice v rovnakom čase ako dekanova dcéra. Vedúci jej práce bol Bánoci, ktorý od nej texty dostával počas písania diplomovky. Bánoci ani jeho dcéra už s médiami komunikovať nechcú. Dekanova dcéra už musela vrátiť diplom z Trenčína.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu