Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rybára dobil kameňmi, potom ho okradol!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PREŠOV - Polícia zadržala muža, ktorý podľa nej minulý týždeň kameňmi na smrť dobil 72-ročného rybára na východnom Slovensku. Mŕtveho muža prišiel útočník z rómskej osady pri obci Krížová Ves podľa polície ešte na ďalší deň okradnúť.

Novinárom to dnes povedal prešovský krajský policajný riaditeľ František Leško. Útočníkovi hrozí 25-ročné väzenie alebo doživotie.

"Páchateľ lovil nelegálne ryby v rieke Poprad v okrese Kežmarok. Keď ho na to rybár zo Spišskej Belej upozornil, napadol ho zozadu kameňom," uviedol Leško. Útočník, ktorý sa k činu priznal, najprv zasiahol rybára asi päťkilovým kameňom, po páde na zem ho opakovane udieral ďalším kameňom do tváre. Útok bol tak surový, že rybár mal tvár úplne rozmliaždenú, poznamenal Leško.

Útočiaci 24-ročný muž nechal telo po vražde ležať pri rieke, na druhý deň sa však k nemu vrátil a svojej obeti ukradol čižmy a udice. Telo neskôr objavili náhodní okoloidúci.

Polícia nevie, kedy presne sa skutok stal. K vražde mohlo podľa Leška dôjsť medzi 19. a 23. septembrom, presnejší dátum bude známy až po pitve. Polícia údajného páchateľa zadržala po razii v osade, pri ktorej v jeho dome našli ukradnuté veci a zaistili viaceré biologické stopy, dodal Leško.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu