Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Traja dôchodcovia zjedli kašu a zomreli!

Domov sociálnych služieb v Spišskom Podhradí Zobraziť galériu (4)
Domov sociálnych služieb v Spišskom Podhradí

POPRAD – V sobotu zomreli traja klienti Domova sociálnych služieb v Spišskom Podhradí. V noci z piatka na sobotu sa vyskytli zdravotné problémy spojené s hnačkami u 18 klientov zariadenia, ktorí jedia kašovitú stravu, informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Veronika Fitzeková.

Do zariadenia bola okamžite privolaná zdravotná pohotovostná služba. Aj napriek tomu v sobotu nadránom v zariadení zomreli dvaja ležiaci klienti. Tretí zomrel neskôr na príjme v nemocnici v Poprade. U všetkých troch bola vykonaná pitva, ktorej výsledky zatiaľ nie sú k dispozícii, uviedla Fitzeková.

Z Domova sociálnych služieb v Spišskom Podhradí bolo napokon hospitalizovaných 15 klientov, šesť na infekčnom oddelení nemocnice v Poprade a deväť na internom oddelení nemocnice v Levoči. Do zariadenia boli privolaní regionálni hygienici z Úradu verejného zdravotníctva v Poprade, ktorí v sobotu popoludní vykonali všetky potrebné opatrenia: odobrali vzorky jedál, skontrolovali prístroj na prípravu kašovitej stravy, vzali výtery zamestnancom kuchyne i všetkým postihnutým klientom. Výsledky vyšetrení zatiaľ nie sú známe.

Počas víkendu bola vydezinfikované celé zariadenie. V sobotu pracovníci Domova sociálnych služieb o vzniknutej situácii informovali všetkých príbuzných. „Momentálne je situácia v domove stabilizovaná a k ďalším ochoreniam nedošlo,“ uviedla Fitzeková. Všetci klienti, umiestnení v nemocnici, sú po aplikovanej liečbe mimo ohrozenia života.

V Domove sociálnych služieb v Spišskom Podhradí, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja, je umiestnených 110 klientov, o ktorých sa stará 62 pracovníkov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu