Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

ANO: Strana plná špiny!

Pavol Rusko zatiaľ musel prehrýzť odchod šiestich poslancov z ANO. Kto bude ďalší? Zobraziť galériu (2)
Pavol Rusko zatiaľ musel prehrýzť odchod šiestich poslancov z ANO. Kto bude ďalší?

BRATISLAVA - Aliancia nového občana sa opäť postarala o pekné divadielko! Jej poslanec Viktor Béreš ešte ani poriadne nestihol oznámiť svoj odchod z jej radov, no ANO ho už dokonale očiernila. Obvinenie znie: Za sprostredkovanie stretnutia s Ruskom bral úplatky! Ide o útek, nie odchod, tvrdia ruskovci.

"Aliancia nového občana získala písomné potvrdenie od súkromnej osoby, od ktorej Viktor Béreš požadoval úplatok," reagoval na odchod Béreša šéf tlačového oddelenia ANO Juraj Puchý. Bérešovo konanie je podľa neho nezlučiteľné s ďalším zotrvaním v strane i v poslaneckom klube ANO.

Strana teda urobí všetko pre to, aby bol z parlamentu ako náhradník stiahnutý. Sám Béreš však už avizoval, že pre metódy strany nehodlá zotrvať nielen v nej samotnej, ale ani v parlamente. "Strana výrazne klamala, predovšetkým rétorikou svojho predsedu, keď v tajnom hlasovaní pri eurovoľbách samozrejme že nevyhral poslanec Heriban, ale Evička Černá, čo ako účastný tohto tajného hlasovania dnes môžem potvrdiť," objasnil situáciu okolo voľby volebného lídra eurovolieb. Potvrdenie o pýtaní si úplatku chce ANO odovzdať polícii. Malo ísť o niekoľko desiatok tisíc korún.

Béreš však považuje celú vec za vymyslenú a je odhodlaný svoje meno brániť aj na súde. Minister Rusko by sa mal podľa neho zamyslieť hlavne nad svojím konaním. Béreš nezabudol dodať ani ďalšie hriechy minulosti. Rusko mu vraj tiež ponúkal post obchodného radcu s platom takmer 140-tisíc Sk mesačne. "A tým mi chcel aj naznačiť, že automaticky vyhrám výberové konanie," dodal Béreš.

Podpredseda ANO Ľubomír Lintner na margo dneška povedal, že Béreš si asi uvedomil, že jeho učinkovanie v ANO už nebude mať dlhé trvanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu