Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Na demonštrácii Pospolitosti zadržali 30 osôb

Polícia zasahuje na demonštrácii Zobraziť galériu (6)
Polícia zasahuje na demonštrácii

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY - Tridsať osôb zadržala v sobotu polícia na nepovolenom proteste Slovenskej Pospolitosti v Šarišských Michaľanoch v Sabinovskom okrese.

Informoval o tom dnes zástupca prešovskej policajnej hovorkyne Daniel Džobanik. Na mieste zadržali aj bývalého vodcu pospolitosti Mariána Kotlebu. Podľa hovorcu ho prepustili spolu so všetkými ostatnými zadržanými.

"Zatiaľ nie je nikto trestne stíhaný," uviedol Džobanik. Osoby, ktoré zadržali, budú prešetrované osobitne. "Znamená to, že každú polícia vypočuje a rozhodne, či spáchala trestný čin alebo priestupok," vysvetlil. Šetreniu sa bude venovať policajné oddelenie v Sabinove. Pri zásahu sa zranilo sedem ľudí, poznamenal hovorca. "Z toho päť policajtov, dvaja sú ľudia, voči ktorým boli použité donucovacie prostriedky," uviedol.

Na zhromaždenie prišlo okolo 200 sympatizantov Slovenskej pospolitosti, niekoľko zástupcov českej krajne pravicovej Dělnickej strany a podľa Kotlebu aj niekoľko Maďarov. Extrémistov, ktorí chceli protestovať proti "cigánskemu teroru" polícia vytlačila zo štadióna po tom, ako neuposlúchli výzvu starostu obce Jozefa Brendzu, aby ho opustili. Na policajtov demonštranti následne zaútočili, polícia ich preto rozohnala.

Protest zorganizovali extrémisti po útokoch Rómov na obyvateľstvo obce. Minulý víkend dvaja mladiství dobili na futbalovom štadióne metlou 65-ročného muža. Pri útoku prišiel muž o oko. Násilníkov polícia po čine vypátrala a zadržala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu