Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chlapec sa ťažko zranil na kolobežke!

(Zdroj: Jupiterimages)

POPRAD – Pri jazde na kolobežke z medzistanice kabínkovej lanovky Štart do Tatranskej Lomnice sa 12-ročný chlapec z Litvy čelne zrazil s protiidúcim autom. Po zrážke zostal chlapec v bezvedomí. Na mieste nehody zasahovala posádka Rýchlej lekárskej pomoci z Nového Smokovca a záchranári Horskej záchrannej služby.

Na pomoc priletela aj posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe z Popradu. Lekári chlapcovi poskytli nevyhnutnú prvú pomoc a posádka vrtuľníka ho transportovala do popradskej nemocnice. Kolobežkár utrpel rozsiahle zranenia hlavy, hrudníka a pravdepodobne aj brucha. Po vyšetrení na počítačovom tomografe v Poprade smeroval chlapec na ďalšie ošetrenie vrtuľníkom do nemocnice v Košiciach, informoval Pavol Svetoň z LZZS ATE.

Cestu medzi Štartom a Tatranskou Lomnicou využívajú Tatranské lanové dráhy na zjazd kolobežkami a kárami ako atrakciu pre turistov. Vlastníkom cesty sú Štátne lesy Tatranského národného parku, ktoré cestu využívajú aj na prácu v okolitých lesoch. Na cestu môžu ísť len autá s povolením ŠL TANAP.

Ako je možné, že tade išlo auto v čase, keď sa po ceste spúšťali turisti na kolobežkách, nevedeli krátko po nehode vysvetliť ani marketingová riaditeľka strediska Tatranská Lomnica Katarína Šarafínová, ani zástupca riaditeľa ŠL TANAP Marián Šturcel. Nehodu vyšetruje polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu