Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Polícia chytila poľovníka - pytliaka

(Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA - Škodnou v poľovnom revíri môže byť aj ten, kto sa oň má starať - poľovník. Svedčí o tom prípad pytliactva, ktorý odhalila zvolenská polícia.

Z prečinu pytliactva obvinila v spolupáchateľstve 23-ročného Martina Š. z Očovej, 21-ročného Martina B. z Krušoviec z okresu Topoľčany a 19-ročnú Líviu G. z Očovej. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, 21-ročný Martin B. v nedeľu 10. mája v noci okolo 23:00 bez povolenia zastrelil približne trojročného diviaka v poľovnom revíri Poľovníckeho združenia Očová-Háj v katastri obce Očová (okres Zvolen). Tým spôsobil poľovníckemu združeniu škodu približne na 200 eur. Martin B. je pritom poľovník a guľovnicu, ktorou diviaka zastrelil má legálne.

Lívia poradila Martinovi B. po zastrelení diviaka ako sa skontaktovať s Martinom Š. Všetci traja spoločne diviaka naložili do kufra osobného auta Pasat a previezli do domu k Martinovi Š. V maštali pri rodinnom dome v Očovej diviaka rozporciovali a mäso ukryli v komore. Vnútornosti a zvyšky diviaka dali do dvoch igelitových vriec a naložili do auta, s ktorým sa Martin B. vybral skoro ráno smerom do Hriňovej. Cestou ho ale zastavila policajná hliadka, ktorá bola skontrolovať narušenie objektu v Hriňovej. Vo vozidle našli zbraň a vrecia so zvyškami diviaka. Martina B. polícia zadržala a ďalší dvaja spolupáchatelia následne došli na políciu dobrovoľne. V dome Martina Š. urobili na príkaz sudcu domovú prehliadku a okrem mäsa z diviaka počas nej našli aj jeden podomácky vyrobený záverový mechanizmus zbrane. Podľa kriminalistickej expertízy patrí tento mechanizmus medzi zakázané zbrane a jeho vlastníctvo treba nahlásiť. Martin Š síce je držiteľom zbrojného preukazu, ale v roku 2006 mu ho polícia zaistila. Na základe toho ho zvolenský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Obvinení Martin B. a Lívia G. boli za tento skutok v super rýchlom konaní už aj odsúdení. Martina Š. polícia ďalej vyšetruje a za tieto skutky mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Martina Š. polícia vo Zvolene obvinila z prečinu pytliactva v spolupáchateľstve aj v apríli 2006. Od októbra 2005 do apríla 2006, ako člen Slovenského poľovníckeho zväzu, bez povolenia ulovil s tromi spolupáchateľmi najmenej 14 kusov raticovej zvery. Viacerým poľovným združeniam tým spôsobili škodu odhadnutú v tom čase na vyše 199-tisíc korún, dodala Faltániová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu