Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V lese nad Stankovanmi videli tigra!

STANKOVANY - Tomáša Pokorného z Horskej záchrannej služby prekvapil v nedeľu popoludní na cykloturistickom chodníku medzi osadou Podšíp a obcou Stankovany v okrese Ružomberok tiger.

Potvrdil to dnes starosta Stankovian Ján Tatár. "Pokorný bol v skupine štyroch cyklistov, ktorí boli na túre popod Šíp. Pri zjazde do Stankovian sa oddelil od skupiny, v lesnom poraste chcel počkať kolegov. Ako sa zastavil, zbadal pred sebou zviera neobvyklej veľkosti, vo vzdialenosti do 15 metrov. Približne 10 sekúnd sa pozerali na seba. Zviera sa následne od Pokorného pobralo preč. Pokorný sa snažil privolať svojich kolegov, aby mal dôkaz, že tigra naozaj videl, ale po príchode kolegov tam už zviera nebolo," opísal situáciu Tatár ako mu ju tlmočil Pokorný.

Zviera vážilo okolo 70 až 80 kg. Miestni poľovníci uviedli, že za noc môže prejsť aj niekoľko desiatok kilometrov. "Vypracovali sme správu, obyvateľov sme oboznámili s lokalitou, v ktorej bolo zviera spozorované. Prostredníctvom rozhlasu sme ich upozornili, aby sa vyhli okolitým hlbokým lesom, kým nebude správa odvolaná. Šelma je zrejme z chovu, a preto bude mať problémy s obživou v prírode. Ľudia varovanie spočiatku brali s humorom, ale priznali aj obavy o svoj život," dodal starosta.

Správu starosta ohlásil na Obvodný úrad životného prostredia v Ružomberku. "Ten zabezpečil ďalšie kroky ako ochranu zdravia a bezpečnosti ľudí cez správy národných parkov Veľká a Malá Fatra. Úrad informoval aj Zoologickú záhradu v Bojniciach s otázkou, či by sa nenašiel človek, ktorý by zviera odchytil," uzavrel Tatár. Podľa starostu môže ísť o tigra z cirkusu, zoologickej záhrady, ale aj nelegálneho chovu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu