Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Melník bol online: Nebol som v strane, ŠtB ani CIA!

Milan Melník Zobraziť galériu (4)
Milan Melník (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Prezidentského kandidáta ĽS-HZDS Milana Melníka pozná spoločnosť na Slovensku pomerne málo. Ide o významnú vedeckú osobnosťou v oblasti prírodných a technických vied a nebol nikdy členom žiadnej politickej strany.

Podľa najnovšieho prieskumu Ústavu pre výskum verejnej mienky sa Melník umiestnil na piatej priečke. Za sebou zanechal Dagmar Bollovú a Milana Sidora.

Melník, ktorý nemá takmer žiadne skúsenosti z politiky, vstúpil do boja o prezidentské kreslo s mottom Osobnosť pre svet, srdce pre Slovensko. Ako prezident by chcel okrem iného „zmierňovať rozdiely v spoločnosti a zvyšovať životné šance jednotlivcov prostredníctvom rovnakého prístupu ku vzdelaniu bez ohľadu na ich majetkové pomery“.

Pre kandidáta Milana Melníka prišli ďalšie otázky, ktoré pre nedostatok času nestihol zodpovedať.

Rozhovor

13:25:52 - otázka od: modry.modrak dobrý den , nemáte problém s tým že vás podporuje vrah a tunelár ????? To je váš názor, ktorý vám neberiem, ale to by museli potvrdiť orgány. Trocha ma prekvapuje váš postoj, dúfam, že nie ste sudcom.

13:26:59 - otázka od: Doc-Vyliz Dobry den pan Melnik aka je vasa minulost ? dufam ze ked budete nas prezident ze potom nebude citat STB ... Moja minulosť je čistá, nikdy som nebol v žiadnej politickej strane, ani v ŠtB, ani v CIA.

13:27:27 - otázka od: eexgiggs12 vazeny pan Melnik prajem vam pekny den a vsetko dobre mate moj hlas! Ďakujem za vašu podporu, veľmi si to vážim.

13:28:52 - otázka od: ficoop Dobry den ako bude vyzerat nasa prva dama ? mate svoj web ?? mate moj hlas Moja prvá dáma bola už viackrát v masmédiách. Je scestovaná, jazykovo zdatná. Ako iní hovoria, aj inteligentná a ja sa s tým stotožňujem. A ďakujem vám za podporu.

13:31:51 - otázka od: Robo Co planujete urobit pre radoveho obcana ? uz tu bolo dost prezidentov a nic neurobili teda urobili pre papalasov radovy obcan stale ide na bok... co chori ludia ? co invalidne dochodky ? treba zvysit !! ale chudobe!!!! nie tym co maju dochodky nad 500 € Hovoríte mi z duše. Tým, že pochádzam z roľníckej rodiny, moje sociálne cítenie je na pravom mieste. Vo svojom programe budem sa venovať aj otázkam, o ktorých hovoríte. To, čo dnes tu máme, to je zásluha našich seniorov a všetko pre to urobím, aby posledné roky svojho života strávili ako dôstojní občania.

13:35:56 - otázka od: eexgiggs12 Dobry den som HOMOSEXUAL co pre nas urobite ? je nas dost dali by sme vam svoj hlas ja osobne ho aj dam ale chcem vasu odpoved na nas GAY problem.... dakujem!!!! Pretože pracujem v biomedicínskych vedách, plne chápem váš postoj, ale aj život. Tiež máte právo na lásku, toleranciu s patričným akceptovaním spoločnosti. Vo svojom pracovnom kolektíve mám dvoch vám podobných, sú to veľmi pracovití, skromní a čestní ľudia. Za to, čím nás obdarovala príroda, sa nemáme hanbiť.

13:37:08 - otázka od: Emil Vazeny pan profesor podla ankety http://www.pluska.sk/prezident/ vediete prave vy !!!! Potešili ste ma, viete, nestačím teraz všetko sledovať. Chcem vás uistiť, že ak mi občania dajú mandát, Slovensko nesklamem a začne sa „nová éra rozvoja Slovenska“.

13:38:02 - otázka od: Lukáš Dobry den pan Melník. Je mi luto, ze na Slovensku patri medzi favoritou Gasparovic s Radicovou. Keby mali ludia rozum, tak sa rozhoduju medzi Vami a pani Bollovou. Prajem pekny den! Ďakujem vám za dobrý postreh. Chcem veriť, že občania našej vlasti sa rozhodnú správne.

13:41:06 - otázka od: Anastasia Pán Melník, prajem Vám veľa úspechov. Chystám sa voliť Vás. Mám tri veci: 1. potrat - nie zakázať. To nie je cesta. Ja som proti potratom, ale každá žena musí na to "dozrieť". Myslím tým duchovne. Ale zákazy nič neriešia. Lepšia je osveta. 2. Cirkev - nech sa oddelí od štátu! Prečo má ateista prispievať na cirkvi? Veď tí sú bohatí a ľudia im stále prispievajú. Treba oslabiť ich moc, už narobili veľa galiby. Ja verím v Boha, ale nepotrebujem spostredkovateľa medzi nami. 3. Treba obnoviť pôdu. Pestovanie plodín. V malom, nie vo veľkých lánoch. Nech tým, ktorí o to majú záujem, nech dostanú od štátu pôdu - alebo za lacno. Na poctivé obrábanie. Nie je dobre, keď sa všetko zgrupuje v mestách a potom sme závislí od dovozu. Prosím Vás, nebuďme závislí na ničom! Osloboďme sa z otrokárskych pút. Ďakujem, že ste, prajem Vám veľa zdravia a lásky. Ďakujem vám za vaše postoje. Plne s vami súhlasím a som presvedčený, že aj myšlienky vami vyjadrené nájdete v mojich tézach. Chcem veriť, že takýchto pozitívnych postojov bude čo najviac, čo sa určite pozitívne prejaví na našom živote v našej vlasti.

13:43:08 - otázka od: valika P. profesor, nemáte pocit, že Vás p. Mečiar použil ako nástroj jeho nenávisti voči p. Gašparovičovi? Som prekvapená, že ste na jeho hru pristúpil. Prečo? To je váš názor, ktorý vám neberiem. Ale chcem vás ubezpečiť, že nikdy nič v živote ma neregulovalo, len vlastné svedomie. A dovoľte citát: „Veda bez svedomia je troskou ducha.“ Vo vede som urobil dobrý kus práce.

13:51:37 - otázka od: exfy Dobry den. Aky je Vas nazor na slovensko madarske vztahy a aky nato mate nazor. Pristup ktoreho statu by sa mal zmenit, aby napatie opadlo? Dakujem Je to obojstranná záležitosť, túto otázku vidím v troch polohách . Po prvé, národné gardy, ktoré sú jednoznačne extrémistické a ktoré sa rozrastajú práve v Maďarsku, nemôžu nás nechať ľahostajnými. Tu by mala razantne konať maďarská vláda. Druhá oblasť je oblasť Fóra poslancom Karpatskej kotliny, ktorá takisto neprispieva k dobrým vzťahom Slovenska a Maďarska. Vidím tu problém zo širšieho aspektu. Týmto by sa mala zaoberať Rada Európy. Tretí problém je nezodpovedné vyjadrovanie sa politikov na oboch stranách, čo neprispieva k dobrej susedskej spolupráci. Nepovažujem za utópiu do tohto „deja“ vstúpiť a všemožne sa snažiť o porozumenie a spájanie politikov na oboch stranách.

13:53:37 - otázka od: Legionar co zmenite ked budete prezident? Je tu mnoho čo meniť, ale najmä načúvať občanovi, to je vlastne studnica poznania, od ktorej sa je potrebné učiť. Z tohto poznania formulovať problém a hľadať riešenia tohto problému. Prezident republiky je v prvom rade pre občana a jeho potreby. To by malo, samozrejme, platiť pre vládu aj parlament.

13:54:54 - otázka od: Johny Myslite si ze mate sancu vyhrat prezidentske volby? Nikdy v živote som nerátal s alternatívou neúspech. Nič by som v živote nebol dosiahol. Slovenskú vedu som voviedol so veľkého sveta, trúfam si to aj v politike.

13:56:10 - otázka od: redeagle budem vas volit, prajem vam vela uspechov , mam rad inteligentných ludí , ja sice k ním nepatrím , ale musia byt aj taký Ďakujem vám za dôveru, trochu ma prekvapuje, že sám sa nepovažujete za inteligenta. Ten, kto má vysokú školu, ešte nemusí byť inteligent. Ešte raz ďakujem a želám všetko dobré.

13:58:25 - otázka od: rombo 123 dobry den pan melnik. chcem sa vas opytat aky mate postoj aky je vas postoj k nam invalidnym dochodcom. mam 88 rokov a trpim vaznymi tazkostami a nie som spokojny s opaterou aka sa mi tu v ustave V Hronovciach dostava.dakujem. Je mi to veľmi ľúto, o čom ma informujete. Pretože robím v biomedicínskych vedách, zdravie je pre mňa nadovšetko a chcem vás uistiť, že aj v tejto oblasti budem pozitívne aktívny. Nech vám pán Boh pomáha.

13:59:51 - otázka od: btb caf! mas akvarko? Mám tri vnučky a oni majú akvárium. Vzťah k zvieratám je aj mne veľmi blízky, pretože pracujem v oblasti biomedicínskych vied a zvieratká sú nám veľmi nápomocné.

14:03:00 - otázka od: Paľo Dobrý deň... Pán Melník..., nezdá sa Vám, že aj Vy máte zásluhu na čudnej úrovni myslenia (nepíšem nízkej, ani vysokej.., ale čudnej...)našej mládeže...? Jej zaslepenosť amerikanizáciou..., liberalizmom a globalizáciou sveta...? Môže sa vám to tak zdať, ale mňa svet, o ktorom hovoríte, vôbec neočaril. Som reálny a k tomu vediem aj svojich študentov, doktorantov aj spolupracovníkov, aby mali svoju vlasť, k nej sa vracali, lebo len ten človek, ktorý má vlasť, je plnohodnotný.

14:05:08 - otázka od: eexgiggs121 Dobry den pan Melnik prajem vam pekny a prijemny den. Som vas velky obdivovatel a drzim palce budem vas volit. Mam otazku. Aky je vas postoj ku nam homosexualom ? Som romskej narodnosti takze aj vas postoj k mensinam romskej hlavne ma zaujima dakujem. Ďakujem za vašu dôveru, rómska otázka je skutočne problém, ku ktorému sa nemôžeme obracať chrbtom, práve naopak. Mám rad poznatkov z mnohých krajín sveta a všetky tieto skúsenosti využijem na zlepšovanie života vášho etnika.

14:09:50 - otázka od: arman Donbrý deň Aké cudzie jazyky ovládate? Lebo v dnešnej dobe je to bieda s našimi vrcholovými politikmi. Môj dominantný jazyk je angličtina, v ktorej píšem vedecké práce. Viem aj po rusky, poľsky a v odbore sa nestratím ani v nemčine, francúzštine, taliančine a dokonca sa nestratím ani vo fínskom jazyku.

14:13:45 - otázka od: jano Dobrý deň chcel by som sa opýtať na Váš názor v otázke interrupcii. Inač veľmi si Vás ako vedca vážim. Ďakujem vám za úprimnosť. Interrupcia je vec veľmi závažná, je nutné vytvárať podmienky, aby sa im predchádzalo. To vyžaduje edukáciu. A len v prípadoch, kedy je v ohrození život matky, prípadne plod, ktorý nosí pod srdcom, po vyjadrení názoru odborníkov to v plnej miere nechávam na rozhodnutí matky.

14:14:41 - otázka od: chemik dobry den, co hovorite ako "vedecka osobnost" na, jemne povedane, kradnutie vecedkych prac a ich vysledkov? Moze byt taky clovek hlavou statu? Je to neetické a nemalo by sa to stávať, pretože čas, ktorý večne plynie, odhalí všetko.

14:16:30 - otázka od: Byvaly student Dobry den pan Profesor. Myslite ze Vas budu volit Vasi byvali studenti alebo kolegovia z katedry Anorganickej chemie? V pripade ze by ste vyhrali, aku zmenu navrhnete? To neviem, či budú voliť, ale očakávam, že áno. Ako viete, voľby sú tajné. Ak máte na mysli zmenu z pohľadu prezidenta, tých zmien bude viacej, ale v prvom rade dôraz dávam na vzdelanie a vedu, pretože to je hybná sila pokroku celého sveta, teda aj Slovenska.

14:17:34 - otázka od: fero Nosite trenirky alebo slipy? Keď som na ihrisku, tak trenírky, teraz, samozrejme, slipy.

14:25:19 - otázka od: escapology1973 Dobry den. Rad by som sa spytal ako chcete aktivne ,,zmiernovat rozdiely v spolocnosti a zvysovat zivotne sance jednotlivcov,, ked prezident na slovensku nema prakticky ziadne kompetencie...Dakujem. Prajem pekny den Čo sa týka kompetencií prezidenta, ak je aktívny, má ich skutočne široké. Ak je to človek, ktorý má prirodzenú autoritu a je osobnosť, a je k tomu aj prezident, určite váha jeho slova je minimálne strojnásobená. A žiadny poslanec či člen vlády slová takého prezidenta nebude brať na ľahkú váhu. Ja som, ako dobre viete, nestraník. Nič som neprivatizoval a teda nemusím nikomu preukazovať vďačnosť, len a len občanovi.

14:27:53 - otázka od: Red Eagle Nazdar moj.Co hovoris na to ze aka je nasa policia tu na sk skorumpovana a plna debielov a darmozracov ? :))) Ja vám neberiem váš postoj k našej polícii. Myslím si, že táto otázka by bola viac platná na pána ministra vnútra než na mňa.

14:30:07 - otázka od: Franta Dobry den pan profesor, este stale si myslite ze ste pripavili vsetky mozne komplexy Cu? Akoby uz bola dosiahnuta absolutna entropia a nic nove sa uz objavit nedalo... Toto sa neda zlucit s pojmom inteligencia a otvorena mysel... Ako viete, veda je rozsiahla a svojim spôsobom nevyčerpateľná. Čím viac študujem, tým menej viem. Poznanie je ako guľa, ktorej zväčšovaním sa zvyšuje plocha s nepoznaným.

14:32:26 - otázka od: Jano obryden, co si prosim vas myslite o homofobii? Homofóbia je vlastnosť, ako každá iná, ale s istým zúženým diapazónom poznania, ktorú rešpektujem, a to najmä z pohľadu vedeckých bádaní.

14:34:34 - otázka od: filipba Príjemný dobrý deň, môžete upresniť, čo by ste ako prezident SR spravili pre "zelené Slovensko" (ekológia)?? A či máte pre rozboj ekológie záujem. Ďakujem Už moja profesia je viac ako výpovedná aj z pohľadu životného prostredia – ekológie. Zeleň, to sú pľúca všetkého živého, teda aj človeka. Máme v programe v tejto oblasti veľmi jasno, čo je potrebné už dnes v tejto oblasti robiť. A Slovensko má čo doháňať.

14:37:13 - otázka od: Dadinka DObrý deň p. Melník - nemyslíte si, že okolo p. Radičovej je veľká umelecká kampaň? Prajem veľa úspechov Úprimne povedané, na svojich cestách po svete som sa s ničím podobným nestretol. Vážim si pravých umelcov, nemyslím si však, že by sa mali prepožičiavať a vstupovať do politických kampaní.

14:40:24 - otázka od: pipina Pan Melnik, nemyslite si, ze na prezidenta uz mate dost rokov? Podla mna by tam mal byt niekto mladsi... Zrejme ma asi nepoznáte, moje výkony tak po fyzickej ako aj duševnej stránke sú, nechcem sa Bohu rúhať, veľmi dobré. Tak ako pred 30 rokmi aj teraz v oboch sférach podávam štandardné výkony. Dokonca nemám ani zdravotnú kartu . Nepožívam žiadne lieky, ani predtým, ani teraz.

14:41:38 - otázka od: boba pan Melnik koho budete voliť v druhom koe? Idem voľby vyhrať, takže táto otázka je pre mňa irelevantná, pretože dôverujem občanom mojej vlasti.

14:43:47 - otázka od: Miloš Pán Melník, chcem sa opýtať, čo hovoríte na to, že nominant HZDS minister Harabin rozhodol, že súdiť môžu už aj sudcovia, ktorí sú trestne stíhaní. Veď to je hrozné. V tomto štáte v podstate súdia už aj trestne stíhaní. Je mi ľúto, to by sa skutočne v demokratických spoločnostiach nemalo stávať. Verím, že v tejto oblasti tiež dôjde k náprave a pán minister si to tiež zrejme uvedomí.

14:44:39 - otázka od: lubo Čo budete robiť ak náhodou neprejdete cez prvé kolo? Vstúpite do politiky za HZDS? Je to predčasná otázka, zatiaľ som nikdy v politickej strane nebol, tak prečo by som to urobil teraz.

14:50:00 - otázka od: Peter Viete vôbec kto je to Vlado " Doktor" Mečiar z Tr. Teplíc ? Neviem, čo tým myslíte, ale pána Mečiara poznám z roku 1993. Máme vzťah vzájomnej úcty, keby ste boli bližšie špecifikovali, možno by som reagoval podrobnejšie. Môžem vám dať na vedomie, že je to osobnosť Slovenska, ktorá sa pričinila o rozdelenie Československa, čo skončilo bez jediného škrabanca, čo nemá obdobu vo svete. Som rád, že Slovensko má svoj štát. Naše vzťahy s Čechmi sa dokonca ešte viac utužili.

14:51:03 - otázka od: Tomas Ste katolik? Áno, som katolík a hrdo sa k tomu hlásim. Avšak uznávam aj ľudí iných vierovyznaní, pretože viera v určité vekmi overené hodnoty je jednou z ciest, ako byť lepším.

14:54:04 - otázka od: Tomas Dobry den p. Melnik. Zaujimalo by ma, aky mate nazor na kauzu okolo p. Januseka? Dakujem Táto otázka je svojim spôsobom veľmi zaujímavá a chcem veriť, že premiér dodrží sľub. Prekvapuje ma však, že orgány, ktoré tento problém preverujú, konajú veľmi pomaly. V týchto oblastiach treba vec pomenovať, konať a prijať jednoznačné rozhodnutie.

14:54:56 - otázka od: fero Podpísali by ste zakon povolujúci eutanáziu? Ako kresťan katolík nie, človek nemá právo siahnuť na život iného človeka.

14:56:33 - otázka od: alojzcistic dobry den p. Melnik.aky mate nazor na tzv. Meciarove amnestie?je to pravny suteren ako sa o nom vyjadril premier SR alebo sa da zist este nizsie? Amnestie, o ktorých hovoríte, boli odobrené Európskym súdom pre ľudské práva v Štrasburgu. Ja Štrasburg rešpektujem.

14:57:18 - otázka od: miro Dobrý den ja som veriaci človek ale neskutočne mi vadí ked sa vysoké cirkevné autority miešaju do politiky. Aký je Váš názor? Tiež ako kresťan katolík stotožňujem sa s vašim názorom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu