Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pokračuje proces v prípade vražednej streľby v krčme

KOŠICE - Na Okresnom súde Košice I pokračuje vo štvrtok pojednávanie v prípade streľby v krčme v Ruskom Hrabovci v okrese Sobrance. Obžalovaným z vraždy, pokusu o vraždu, nedovolené ozbrojovania a vydierania je 47-ročný Boris Š.

Súd však vykoná dokazovanie iba k skutku vydierania. Na prvom pojednávaní sa totiž invalidný dôchodca priznal, že v júni 2008 opitý strelil revolverom, na ktorý nemal povolenie, do hlavy Jána R., potom trafil do chrbta ďalšieho hosťa Jána P. a vzápätí ešte dvakrát strelil do hlavy Jána R. Ten zomrel na mieste, druhý postrelený prežil s ťažkými zraneniami.

Vydierania sa Boris Š. podľa obžaloby dopustil, keď po streľbe pred krčmou nútil so zbraňou v ruke miestnu ženu, aby ho svojím autom odviezla preč. On to popiera. Na pojednávaní už vypovedal psychiater. Tvrdil, že Boris Š. nebol za svoj skutok celkom zodpovedný. Trpí totiž poruchou osobnosti, ktorá je dôsledkom mechanického poškodenia mozgu pri úraze. Súd na ďalšom pojednávaní vypočuje ešte jedného psychiatra a psychologičku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu