Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lučenec prehral, Dominika dostane odškodné 117 tisíc!

(Zdroj: Jupiterimages)

LUČENEC – Okresný súd v Lučenci dnes priznal odškodné 117 tisíc eur pre rodičov deväťročnej Dominiky Adámekovej z tohto mesta, ktorá pred piatimi rokmi na škôlkarskom karnevale utrpela popáleniny 3. stupňa s trvalými následkami.

Okresný súd o odškodnom rozhodoval na základe verdiktu prvostupňového a odvolacieho súdu, že za tragédiu Dominiky je zodpovedné Mesto Lučenec. Odškodné žiadala rodina ako bolestné a sťaženie spoločenského uplatnenia dievčatka. Rodičia požadovali odškodné 300 tisíc eur. Voči rozsudku sa po vyhlásení neodvolal nikto, obe strany sa vyjadria v zákonnej 15-dňovej lehote. Uviedol to právny zástupca rodiny Jozef Veselý.

Tragédia sa stala 19. februára 2004 na škôlkarskom fašiangovom karnevale. Dominika v tom čase nemala ani päť rokov. Podľa rodičov sa na karneval tešila a mala pripravenú masku. Osudnou sa jej stal okamih, keď si chcela zobrať zo stola sladkosť. Natiahla sa ponad sviečku a začal jej horieť rukáv. Keď sa ho snažila zahasiť, chytil sa jej aj druhý a neskôr maska na tvári. Utrpela popáleniny 3. stupňa a doteraz má následky na tvári a ďalších častiach tela. Utrpela aj psychickú traumu.

Magistrát sa s Dominikinými rodičmi súdil a snažil sa preniesť zodpovednosť na dve učiteľky materskej školy, ktoré karneval pre deti organizovali. V trestnom konaní obe učiteľky okresný súd odsúdil na podmienečné tresty. Odvolací Krajský súd v Banskej Bystrici v novembri 2006 potvrdil rozhodnutie prvostupňového súdu, že za nehodu a zranenia je zodpovedný zriaďovateľ materskej školy, teda lučenský magistrát.

V súčasnosti je Dominika žiačkou 4. ročníka základnej školy. Doteraz ju viackrát operovali. Podľa obhajcu odškodné jej pomôže zmierniť následky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu