Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Armáda ponúka civilom uniformu na 24 hodín

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Jeden deň byť vojakom - túto ponuku má pre mladých ľudí armáda. Vybraní záujemcovia si budú môcť na vlastnej koži vyskúšať, aké je to byť profesionálnym pilotom, vojenským policajtom alebo chemikom.

Ako informoval náčelník Regrutačného strediska Ozbrojených síl v Košiciach Marek Pavlov, na vojenské základne sa dostane 15 víťazov súťaže, ktorá má dve kvalifikačné kolá. Uchádzači vo veku 16 až 30 rokov musia najprv odpovedať na 10 otázok, ktoré sú na internetovej stránke www.mosr. sk a napísať esej na tému "Profesionálny vojak v zahraničnej misii".

Teoretické kolo bude trvať do 29. marca. V druhom kole, ktoré sa uskutoční 21. a 22. apríla, bude 30 najlepších záujemcov vo Vojenskom Útvare Trebišov súťažiť v športových disciplínach. Armáda otestuje ich telesnú zdatnosť rovnako, ako u regrútov a profesionálnych vojakov.

Okrem toho budú strieľať z ručných zbraní a šplhať po lezeckej stene Jakub. Z týchto súťaží vzíde pätnástka víťazov, ktorí v máji strávia 24 hodín medzi vojakmi, akoby boli v riadnej službe.

Rozdelia ich do troch skupín: prvá by si mala aj zalietať vo vojenskom vrtuľníku na prešovskej základní, druhá má trénovať zadržanie páchateľov s vojenskými policajtmi a zvyšní budú v Rožňave dekontaminovať vojenskú techniku. Podľa Mareka Pavlova chce armáda podujatím zvýšiť záujem mladých ľudí o Ozbrojené sily.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu