Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Radičová zodpovedá za najväčšie sociálne špinavosti, povedal Fico

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico dnes opäť ostro zaútočil na opozičnú prezidentskú kandidátku Ivetu Radičovú. "Pani Radičová zodpovedá za najväčšie sociálne špinavosti v tomto štáte - ako poradkyňa Kaníka a potom ako ministerka," vyhlásil na tlačovej besede po rokovaní vlády.

Radičovej vytýka, že sa stala ministerkou vďaka tomu, že koalícia znovu získala väčšinu v parlamente kúpením dvoch poslancov HZDS. "Ona nemôže povedať, že má čistý štít. Nemá čistý štít. Profitovala a participovala na korupcii poslancov Národnej rady Slovenskej republiky. A budem to tvrdiť stále dookola. A budeme sa jej to pýtať, a budeme sa jej to pýtať aj inou formou."

Kupovanie poslancov podľa Fica potvrdila aj polícia. "Záver vyšetrovania myslím bol taký - že kupovaní boli poslanci, len neboli dôkazy, ako to bolo robené." Fico si to vysvetľuje tak, že vyšetrovanie potvrdilo, že sa trestný čin stal, ale nebol známy páchateľ. Ak potom o kupovaní poslancov hovorí vtedajší podpredseda vlády a minister spravodlivosti, je to podľa Fica dôvod na opätovné otvorenie vyšetrovania.

Danielovi Lipšicovi pripomenul jeho slová, že s Dzurindovými vládami boli spojené škandály, korupcia, a zmanipulované tendre. "To hovorí o sebe? Ako si za 2,4 milióna korún dal urobiť prieskum verejnej mienky, že či sa dobre správa k ženám a čo by mal robiť, aby ho dôchodcovia volili?" Fico dodal, že na Lipšicovi sa vynikajúco zabával.

Podpredseda KDH Lipšic v utorok pri predstavovaní iniciatívy na aktivizáciu opozičných voličov a podporu Radičovej hovoril o nesplatenom morálnom dlhu bývalých vlád Mikuláša Dzurindu, v ktorých bolo aj KDH. "Aj s našimi vládami boli spojené škandály, korupcia, zmanipulované tendre, kupovanie poslancov. A nebola vyvodená adekvátna zodpovednosť," povedal. Myslí si, že KDH malo po hlasovaní dvoch dovtedy tvrdých opozičných poslancov s koalíciou odísť z vlády. Dnes Lipšic označil to, že by priznal kupovanie poslancov, za klamstvo.

S kauzou možného korumpovania poslancov premiér Fico spája prezidentskú kandidátku Radičovú. Prekáža mu, že nemá čistý štít. Ficov Smer-SD podporuje do prezidentských volieb Ivana Gašparoviča, v rokoch 1992 až 2002 významného člena HZDS, bývalého blízkeho spolupracovníka Vladimíra Mečiara. Gašparovič bol funkcionárom HZDS v čase, keď Mečiarove vlády priviedli SR do medzinárodnej izolácie. Bol predsedom parlamentu, ktorý protiprávne zbavil poslanca Františka Gauliedera mandátu a odmietol mu ho vrátiť napriek rozhodnutiu Ústavného súdu SR. Mečiar tvrdí, že bol spojený aj s privatizáciou Nafty Gbely.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu