Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mafiánska vražda M. Stachowa ide na súd

(Zdroj: TASR)

KOŠICE - V pondelok Okresný súd Košice I rozhodne, či prijme obžalobu z vraždy v košickom podsvetí na podnikateľa Jána T. (34) a nariadi konanie procesu.

O naplánovanom verejnom zasadnutí informovala hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová. Prokuratúra kladie Jánovi T. za vinu, že v októbri 2004 v lese pri Vyšnej Kamenici v okrese Košice-okolie strelil Mariána Stachowa z krátkej guľovej zbrane do hrudníka a brucha. Potom údajne prinútil dve prítomné osoby, aby mu pomohli odtiahnuť mŕtveho do vopred vykopanej jamy. Obžaloba tvrdí, že telo posypal vápnom, zahrabal a neďaleko spálil odev a ďalšie veci poškodeného. Podľa výsledkov vyšetrovania bol Stachow dílerom drog a Ján T. ho zavraždil, lebo proti nemu svedčil v inej trestnej veci.

Obžalobu už posudzoval vlani v decembri Krajský súd v Košiciach, keď rozhodol o prepustení Jána T. z väzby. Dôkazy považoval za nedostatočné. "Nosné dôkazy, o ktoré sa opiera obžaloba neodôvodňujú podozrenie zo spáchania skutkov. Súd vychádzal zo svedeckých výpovedí, ktoré boli menené, za akých okolností boli menené, na čas ich zmeny, ale aj zo znaleckých posudkov psychológov, ktorí skúmali otázky dôležité pre posúdenie vierohodnosti svedkov,“ povedala vtedy Gálová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu