Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V reštauráciách si už možno nezapálite!

BRATISLAVA - Poslankyni NR SR za SDKÚ-DS Tatiane Rosovej dnes na rokovaní školského výboru prešiel pozmeňovací návrh, aby sa v zákone o ochrane nefajčiarov zakázalo fajčiť vo všetkých zariadeniach spoločného stravovania.

V pôvodnom návrhu z dielne Ministerstva zdravotníctva SR sa pritom hovorilo o stavebne oddelených častiach pre fajčiarov a nefajčiarov. Pozmeňovací návrh poslankyne Tatiany Rosovej podporil dokonca aj samotný minister Richard Raši.

Poslankyňa Tatiana Rosová svoj pozmeňovací návrh odôvodňovala najmä tým, že pôvodný návrh by súčasný stav nielenže nezlepšil, ale dokonca zhoršil a majiteľom reštaurácií skomplikoval. Vo fajčiarskych častiach by bol podľa nej cigaretový dym ešte hustejší, čím by trpel nielen obsluhujúci personál, ale aj tradične „prispôsobiví“ nefajčiari. Zákon by tiež skomplikoval situáciu aj majiteľom malých kaviarní a reštaurácií, ktoré sa stavebne oddeliť nedajú a boli by tak znevýhodnené oproti väčším.

K absolútnemu zákazu fajčenia v stravovacích zariadeniach navyše pristupuje stále väčšie množstvo krajín Európskej únie a odporúča ho aj Európska komisia, takže k nemu podľa Tatiany Rosovej pristúpi Slovensko tak či tak. O zákone sa bude hlasovať na februárovej schôdzi a poslankyňa NR SR Tatiana Rosová verí, že sa poslanci pri tomto nepolitickom návrhu postavia rozumne a zodpovedne voči občanom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu