Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V paneláku objavili tajný veľkosklad mäsa!

V tomto paneláku bol tajný sklad. Zobraziť galériu (4)
V tomto paneláku bol tajný sklad.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – V paneláku na spišskonovoveskom sídlisku Západ bol tajný veľkosklad mäsa. Miestny podnikateľ ho bez akýchkoľvek povolení dovážal z Poľska a umiestňoval do mäsiarní v meste a okolitých obciach.

Tajný veľkosklad mäsa objavili zamestnanci Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Spišskej Novej Vsi. Svoje sídlo majú paradoxne len niekoľko desiatok metrov ďalej. Zdalo sa im zvláštne, že na sídlisku stretávali dodávky a nákladné autá zahraničných firiem, obchodujúcich s mäsom vo veľkom. „Majiteľovi bežného obchodu by takéto firmy mäso nepriviezli,“ tvrdí riaditeľka Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Spišskej Novej Vsi Monika Kurucová.

Kontrolóri teda spolu s políciou prekvapili majiteľa firmy, prevádzkujúcej nelegálny sklad, na nečakanej razii. „V priestoroch, ktoré neboli schválené pre takýto druh podnikania, sme objavili mäso bez akýchkoľvek dokladov. Vo firme boli aj ľudia, ktorí tam nemali čo hľadať,“ tvrdí Kurucová. Kontrolóri našli v nelegálnom sklade aj 90 kilogramov zmrazeného zapáchajúceho mäsa, ktoré podľa nich podnikateľ mohol pridávať do klobás.

Obyvatelia paneláku tušili, že na prízemí majú sklad mäsa. Ani vo sne by im však nenapadlo, že je nelegálny. Podnikateľovi hrozí pokuta vyše 300 tisíc eur a trestné stíhanie. Ak ho súd uzná vinným, môže zostať za mrežami až päť rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu