Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vojna! Minister Zajac pobúril Gašparoviča!

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident Gašparovič je zdesený! Minister zdravotníctva Zajac v diskusnej relácii Sito na adresu hlavy štátu doslova "perlil".

Pri vetovaní zákonov súvisiacich s reformou zdravotníctva podľa Zajaca prezident situáciu "prepískol" a naznačil, že v parlamente sa nájde pár poslancov, ktorí sú schopní Gašparovičove kompetencie "obmedziť".

Zajac prezidentovo "vyčkávanie" s vrátením zdravotníckej reformy späť do NR SR okomentoval slovami. "Niekto celý život chodí rovno, a niekto chodí tak trochu kľukato. A to nezmeníte, to je v tom človeku, či to je posledný Róm, alebo prvý muž republiky," povedal minister po opätovnom schválení reformy.

Hodnotenie veta uzavrel: "Toto naozaj ,prepískol' a zdá sa, že to nie je prvý a, žiaľbohu, ani posledný raz." Prezident odkázal ministrovi, že "ak dokáže reálne zhodnotiť situáciu, tak dnes musí vedieť, kto to ,prepískol'."

V štvrtkovej relácii Sito minister ešte pritvrdil. "Zbytočné šponovanie tejto veci nebolo dobré. Prezident nemá väčšinu v parlamente, skôr má ústavnú menšinu. A pri dobrej vôli sa nájde 95, 98 poslancov na čokoľvek a s tým by mal pán prezident trošku kalkulovať," povedal minister.

Prezidentská kancelária na to zareagovala: "Osobné invektívy a vyhrážanie sa prezidentovi sú v ostrom rozpore s etikou."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu