Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Žitný: Prvýkrát vypovedal... Polícii musel vyklopiť, čo si z osudného dňa pamätá!

Rasťo Žitný
Rasťo Žitný

BRATISLAVA - Presne 166 dní po tragickej dopravnej nehode, pri ktorej zahynul päťročný chlapec Tomáš Žilavý, sa moderátor Rastislav Žitný minulý týždeň dostavil na výsluch, ktorý trval dve hodiny.

Žitný na ňom vypovedal pod vplyvom liekov, ktoré ale neovplyvňujú jeho psychiku ani schopnosť vypovedať. Na pojednávaní moderátor povedal polícií to, čo si z osudného dňa pamätá.

Zároveň spoločne s advokátom žiadal preveriť okolnosti jeho jazdy pred tragickým okamihom. Tie si dala vypracovať aj rodina Žilavých, no podľa Žitného právnika sú nepresné.

Moderátor je obvinený z usmrtenia a ublíženia na zdraví. V nedeľu 29. júna podľa polície neprispôsobil v zákrute rýchlosť, nezvládol riadenie a prešiel do protismeru, kde zrazil dvoch cyklistov - 33-ročného muža a jeho päťročného syna a následne narazil do stromu.
Chlapčeka previezol vrtuľník s vážnymi zraneniami do nemocnice, kde však zomrel, jeho otec skončil v malackej nemocnici. R. Žitný podstúpil niekoľko operácii a odvtedy sa stále lieči z ťažkých zranení, ktoré pri nehode utrpel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu