Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odhalili podvody za 31 a 196 miliónov!

BRATISLAVA - Päť až 12-ročné väzenie hrozí 48-ročnému Dušanovi C. z Banskobystrického okresu. Vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii predložil prokurátorovi návrh na podanie obžaloby, informoval novinárov riaditeľ Úradu Tibor Gašpar. Obvinený v rozpore s predpismi vypracoval zmluvu o bezodplatnom prevode vlastníckeho práva k nehnuteľnostiam medzi Slovenským pozemkovým fondom a nadobúdateľmi v katastrálnom území Šalková, Radvaň.

Podľa polície nezabezpečil riadne ocenenie pozemkov znaleckým posudkom, ale akceptoval zavádzajúce a nekompletné podklady od nadobúdateľa. Štát tak obral o vyše 31 miliónov korún (1,03 mil. €).

Obvineniu zo sprenevery čelí aj 53-ročný Cyril T. zo Senca. Ako člen predstavenstva jednej spoločnosti od októbra 2004 do septembra 2006, prijal v hotovosti alebo bankovým prevodom na svoj účet finančné zálohy určené na nákup pozemkov v Seneckom okrese za 63,52 mil. korún (2,11 mil. €).

Pozemky, ktoré nakúpil, na spoločnosť nepreviedol a prijaté zálohy použil pre vlastnú potrebu a na nákup pozemkov do osobného vlastníctva. Spoločnosti spôsobil škodu 196,2 mil. korún (6,51 mil. €) V prípade uznania viny mu hrozí desať až 15-ročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu