Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Janušek je zosobnením klientelizmu, tvrdí Abrhan

Marian Janušek
Marian Janušek

BRATISLAVA - Obraz dnešnej vlády je žalostným výsledkom akéhosi pofiderného sobáša z rozumu, ktorého účastníci sa snažia z občanov vyžmýkať, čo sa len dá, povedal v rozprave na 31. schôdzi NR SR o návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi výstavby a regionálneho rozvoja Marianovi Januškovi poslanec Ivan Štefanec.

„Za spojenectvom vládnych strán nie je snaha urobiť niečo pre občanov Slovenska, nie koláč upiecť, ale ho len rozkrájať, čo najviac pre seba a všetko pritom utajiť,“ povedal Štefanec.

Spomenul pritom nielen kauzu tendra na ministerstve výstavby, ale i kauzu TIPOS či snahu ministra vnútra Roberta Kaliňáka a financií Jána Počiatka kúpiť pozemok v Bratislave bez súťaže. Poslanec za KDH Pavol Abrhan označil Januška za zosobnenie klientelizmu.

Vyzval ho, aby vystúpil a bránil sa, pretože kto mlčí, ten svedčí. Do dnešnej rozpravy sa prihlásili ústne len traja opoziční poslanci. Ministra Januška v rozprave nepodporili koaliční poslanci, zastávali sa ho jeho spolustraníci zo SNS len faktickými poznámkami.

V sále chýbal tak ako v pondelok predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar. Chýbal tiež premiér Robert Fico. Dnes sa opätovne vyjadril, že čaká na to, čo ukážu kontroly Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) a Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ), či minister Janušek bude mať pekné alebo škaredé Vianoce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu